21 januari 2017 door Thijs in 'Opmerkelijk''

7 spectaculaire skilift blunders & ongelukken

Iedere wintersporter is weleens uit de skilift gevallen. Op een ingedeukt ego na, zorgt dit meestal niet voor noemenswaardige problemen. Je krabbelt weer op en skiet naar het dalstation om het met het volgende anker weer te proberen. Veel serieuzer wordt het bij een ongeluk in de stoeltjeslift of gondel, aangezien deze op grote(re) hoogte hangen. Sommige van deze ongelukken hadden eenvoudig voorkomen kunnen worden, wanneer de wintersporters in kwestie net iets voorzichtiger waren. Snowplaza heeft 7 van de spectaculairste skilift blunders en ongelukken op een rijtje gezet.

#1. Skiër raakt bijna stoeltjeslift bij sprong

Een indrukwekkende sprong had deze skiër in gedachten. Dat werd het ook, maar dan op een iets andere manier. Op een haar na mist hij de stoeltjeslift die op het moment van de sprong net over hem heen zweeft. Dit had ook heel anders af kunnen lopen!

#2. Zonder broek ondersteboven in de skilift hangen

Op de een of andere manier heeft deze wintersporter het voor elkaar weten te krijgen om tussen de veiligheidsbeugel en het zitje door te glijden. Zijn skibroek redt hem van een nare val en een eventuele ski blessure. Hij heeft wel een tijdje halfnaakt moeten wachten tot hij uit deze benarde en beschamende positie werd bevrijd.

#3. Als het steeds maar niet lukt in de ankerlift…

De nachtmerrie van iedere beginnende snowboarder: het instappen in de ankerlift lukt van geen kant. Je kunt helemaal door de grond zakken wanneer je vrienden dit ook nog eens vastleggen en delen met de rest van de wereld. Het helpt ook niet mee wanneer de liftbediende ook zijn geduld nog eens verliest.

#4. Grapje dat eindigt in de afgrond

Het idee was leuk, samen omdraaien in de sleeplift en dan met rug naar de berg verder omhoog. In de praktijk blijkt dit alleen niet zo eenvoudig, aangezien dit grapje in een afgrond naast de skilift eindigt.

Skifail op de lift

Het skiseizoen is weer begonnen... zucht.

Posted by dumpert.nl on Thursday, December 8, 2016

#5. Valpartij uit de stoeltjeslift

Eigenlijk wilde deze 17-jarige Amerikaanse wintersporter alleen een sneeuwbal naar een vriend gooien. Hierbij verloor hij echter zijn evenwicht, waarbij hij zich ternauwernood nog aan het stoeltje kan vastklampen. Uitstel van executie. Hij valt 15 meter naar beneden en loopt hierbij diverse verwondingen en botbreuken op.

#6. Met je snowboard aan het stoeltje blijven hangen

Met z’n hoofd voorover hangt deze jongen aan een stoeltje, aangezien zijn snowboard is blijven hangen. Hulpeloos hangt hij te bungelen, waarbij het gevoel aan zijn enkels bijna ondragelijk moet zijn geweest.

Posted by Curtis Neill on Saturday, December 10, 2016

De redding

Op de een of andere manier is het de pechvogel gelukt om de liftpaal vast te grijpen. Zijn reddende engel maakt het snowboard los van het stoeltje, waarna het hem lukt om zich vast te blijven houden aan de paal. Het reddingskussen onder de lift was gelukkig niet nodig.

Posted by Curtis Neill on Saturday, December 10, 2016

#7. Boom valt op skilift

Iedere wintersporter heeft weleens in de skilift gezeten bij een stevige wind. De bakjes gaan meer heen en weer dan je lief is en je hoopt maar dat alles goed gaat. Voor de wintersporters in onderstaande video liep het niet goed af. Een boom bezweek onder de druk en valt op de stoeltjeslift!

Enge skiliften

Spectaculaire skilift ongelukken komen voor, maar zijn gelukkig zeldzaam. Waag je ook niet aan trucjes of grappen in de skilift, aangezien het heel anders af kan lopen dan je had gepland. Er zijn echter ook skiliften die door hun bouw of karakter van zichzelf al voor een verhoogde hartslag zorgen. De hoogte, een glazen bodem of een verticale duik zorgt dat je maar wat blij bent als je eenmaal weer veilig bovenaan de piste staat. Overzicht van de 10 meest enge skiliften >

Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen