4 november 2017 door Janinke in 'Lijstje''

Drankje op wintersport

De echt fanatieke wintersporters hoeven we natuurlijk niets meer te vertellen, want wintersport is de beste vakantie die er bestaat. We vinden wintersport vaak een stuk ontspannender en leuker dan een zomervakantie. Maar wat nou als er een vriend, vriendin of familielid is die echt niet warmloopt van een weekje skiën? Dan haal je ze over met deze acht argumenten. Wedden dat je ze daarmee over de streep trekt? Sterk karakter als je hierna nog niet mee wilt!


#1. Je bent één met de natuur

De hele dag buiten bezig zijn in de frisse en schone berglucht. Genieten van al het moois om je heen. Actief bezig zijn in de natuur werkt onwijs ontspannend, want je voelt je levendiger en je bent de drukte van thuis even helemaal vergeten.

De natuur tijdens de wintersport is prachtig

#2. Het is onwijs goed voor je lichaam

Omdat skipassen niet gratis zijn, en je vaak maar 1 keer per jaar op wintersport gaat (uitzonderingen en geluksvogels daargelaten), haal je er alles uit wat er in zit. Je staat elke ochtend vroeg op en je gaat daarna weer vol goede moed naar de piste. Doordat je eigenlijk een hele week topsport aan het beoefenen bent, kom je, als het goed is, geen gram aan van al die schnitzels en biertjes die je nuttigt in de berghutjes. Win-win situatie dus!

#3. Wintersport is supergezellig

Wintersport is de ideale vakantie voor met vrienden of familie. Omdat jullie de hele dag actief bezig zijn, zit je niet constant op elkaars lip. Wil jij liever van de zwarte piste in plaats van de blauwe? Prima, dan zien jullie elkaar wel weer beneden. Na afloop spreken jullie gezellig de dag door in een klein berghutje of in de après-ski, onder het genot van een kop glühwein of een biertje.

#4. Ieder moment van de dag een prachtig uitzicht

Als je in de skilift naar boven zit, vergeet dan vooral niet om je heen te kijken. Het uitzicht is adembenemend mooi en met een beetje geluk is het muisstil en hoor je de sneeuw onder de ski’s en snowboards van passerende sporters knisperen. Overal waar je kijkt, geniet je van een ander uitzicht. Hoge besneeuwde bergtoppen, schattige bergdorpjes en aantrekkelijke pistes. Lekker even bijkomen van de zware tocht van net, want meer zen dan dit word je niet!

Snowboard met uitzicht op besneeuwde bergen

#5. Lekker los gaan in de après-ski

Ga je op wintersport, en dan vooral naar Oostenrijk, dan hoort après-skiën er gewoon bij. Voor veel mensen is dit één van de tofste onderdelen van de vakantie. Lekker hossen in je skipak met warrig helmhaar op je hoofd. Iedereen heeft de hele dag gesport, dus iedereen ziet er ‘voldaan’ uit. Hoe vreselijk je de muziek ook vindt, wedden dat je na een paar biertjes de teksten gewoon hardop meezingt?

#6. Ook de zon schijnt (meestal)

Veel mensen denken dat wintersport bestaat uit lijden in de kou. Gelukkig is niets minder waar. Je hebt een lekker warm skipak aan en ook de zon schijnt vaak in de bergen. Met een beetje geluk kun je gewoon in je trui van de berg af roetsjen. Tip: Vergeet niet om je goed in te smeren. De sneeuw weerkaatst UV-straling waardoor de kans op verbranding door de zon extra groot is. Daarnaast is de kans op zo’n grote witte bril ook iets kleiner.

zon blije meisjes

#7. Buiten eten in de sneeuw? Ja zeker!

Terwijl je op je skischoenen wat ongemakkelijk de almhutte binnen loopt, komt de lucht van al dat heerlijke eten je al tegemoet. Kaiserschmarrn, Gulaschsuppe, Käsespätzle of Wienerschnitzel mit pommes. Natuurlijk met een heerlijk biertje on the side. Met de hele club gaan jullie lekker buiten zitten eten. Even een uurtje bijkomen en genieten van al het moois om jullie heen. Met een beetje geluk schijnt de zon op je toet en kun je ook nog een beetje aan je kleur werken.

#8. Je wordt steeds beter

Het leuke van wintersport is dat je elke keer je skills weer wat verbetert. Je wordt letterlijk elke vakantie beter in wat je doet. Als je een beetje kickt op adrenaline, dan ski je de pistes steeds op een andere manier. Iets meer snelheid, korte bochtjes, carven, uitdagende pistes en misschien zelfs wel off-piste. Ondertussen houd je alle gegevens bij in de apps en worden de scores aan het eind van de dag met elkaar vergeleken.

stunten skiër freestyle

Wat is voor jou de belangrijkste reden? Laat het ons weten in een reactie!

Vanaf het eerste moment dat Janinke op een besneeuwde piste stond, wist ze meteen: dit is liefde. De vers geprepareerde sneeuw, de frisse berglucht en de gezelligheid. Janinke kan nooit lang zonder wintersport.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen