Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: rustig tussen kerst en oud en nieuw, daarna kans op sneeuw

7996 - Alpenweer: rustig tussen kerst en oud en nieuw, daarna kans op sneeuw (1)

Sommige wintersportgebieden hebben tijdens de kerstdagen toch redelijk wat sneeuw mogen ontvangen. De kwaliteit van de lager gelegen pistes is daarmee nog niet echt verbeterd, maar boven kun je vaak heerlijk skiën. De periode tussen Kerst en Oud en Nieuw ziet er in de Alpen licht wisselvallig uit, ondanks een hogedrukgebied dat boven Duitsland hangt. In Zwitserland is het meestal droog maar in Oostenrijk kan er de komende dagen wel degelijk sneeuw vallen als er met een noordwestelijke stroming vochtige lucht tegen de Alpen wordt gestuwd.

Sneeuw in Oberösterreich

Dinsdag zorgt een zwakke storing langs de noordzijde van de Alpenkam lokaal voor een paar centimeter sneeuw op hoogte. De sneeuwgrens daalt in de loop van de dag naar zo'n 500 meter. Woensdag en donderdag is het in Zwitserland en het westen van Oostenrijk vrij zonnig en droog. In het oosten valt soms wat sneeuw. De meeste sneeuw wordt in Oberösterreich verwacht, daar kan zo'n 10 cm verse sneeuw vallen.

Het is lekker weer in Saas-Fee

Geen grote veranderingen aan het eind van 2016

Na donderdag wordt de kans op verse sneeuw een stuk minder en blijft het tot en met de jaarwisseling droog. Het is wel fraai skiweer met flink wat zon. Al met al verandert er dus niet zo heel veel deze week. De dalen zijn vaak nog groen maar zodra je naar boven gaat liggen de meeste pistes er prima bij en zijn de condities in combinatie met het zonnige weer uitstekend. Spannend is het even op dinsdag en woensdag in Oberösterreich. Door wolken en lichte sneeuwval kan het overdag daar minder zijn om te skiën.

Bovenop de berg in Silvretta Montafon

Sneeuwkansen in Winterberg

De weerkaarten geven voor het nieuwe jaar hoopvolle signalen af voor de sneeuwliefhebbers. Een noordwestelijke stroming brengt koude lucht en storingen met sneeuw. De Alpen, maar ook het Sauerland maken vanaf 2 januari kans op verse sneeuw.

Handige weerlinks:

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.