Skip to navigation Skip to main content

Ischgl: 5 tips voor je wintersport

7979 - Ischgl: 5 tips voor je wintersport (1)

Een stralend zonnetje, helderblauwe lucht, perfecte pistes en veel gezelligheid. Met die combinatie bezochten wij het bijzondere Ischgl. Ischgl is onderdeel van skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun, een groot- en modern skigebied in het westen van Oostenrijk. Samen met Samnaun (Zwitserland) is dit gebied goed voor meer dan 200 kilometer aan pistes. Heerlijke afdalingen, veel off-piste mogelijkheden en 3 prachtige skitochten zorgen ervoor dat je je hier niet snel zult vervelen. Ondanks de populariteit en rijkdom is het dorp gemoedelijk, de après-ski gezellig en zijn de restaurants fantastisch. Kortom, de ideale wintersportbestemming!

#1. Piste: de Smokkelaarsronde

Silvretta Arena Ischgl-Samnaun is een skigebied met 238 kilometer aan pistes. Het grootste gedeelte bestaat uit rode pistes, maar toch heeft het skigebied voor ieder niveau skiër genoeg te bieden. Het gebied is hooggelegen en sneeuwzeker. Omdat er zoveel fantastische afdalingen zijn, is het moeilijk om er eentje uit te kiezen. Wij hebben daarom gekozen voor een skitocht met een bijzonder verhaal: de Smokkelaarsronde. Na de oorlog had men het niet breed en daarom werd er veel gesmokkeld tussen Ischgl en Samnaun. Iedere dag trokken smokkelaars door de bergen om allerlei goederen te verkopen of met elkaar te ruilen. Van die vroegere barre tochten is nu een skitocht gemaakt met drie niveaus: brons, zilver en goud. Variërend in kilometers en moeilijkheidsgraad, maar alle drie even leuk. Met de speciale iSki Ischgl app kun je de afstand, snelheid en hoogtemeters bijhouden.

piste tijdens de smokkelaarsronde

Tijdens de Smokkelaarsronde leer je het gebied goed kennen

#2. Pisterestaurant: de Pardorama

De Silvretta Arena Ischgl-Samnaun heeft maar liefst 14 verschillende bergrestaurants en bergrestaurants en berghutten. Het leuke is dat je in de meeste restaurants een keuze kunt maken tussen zelfbediening of à la carte. De restaurants zijn net als de rest van Ischgl, groot en modern. Onze favoriet is de Pardorama. Zoals de naam al zegt heb je hier een prachtig panoramisch uitzicht. Bijzonder om te weten is dat dit grote glazen gebouw is gebouwd op permafrost, een permanente ijsplaat. Dankzij drie palen blijft het restaurant in balans en kan het bij eventueel smelten het niet weg glijden. Op de begane grond is het zelfservice en kun je bij mooi weer plaats nemen op het grote terras. Op de 1e etage is het à la carte restaurant te vinden (met terras), waar je kunt genieten van een lekkere pizza of Oostenrijkse specialiteiten.

zwiebelrostbraten

De lekkerste Zwiebelrostbraten ooit!

#3. Na het skiën: de Ischgl SkyFly

Voor een echte adrenalinekick is de Ischgl Ischgl Skyfly een leuke activiteit na het skiën. Met snelheden tot wel 84 km per uur zoef je met z’n tweeën naast elkaar over een traject van 2 kilometer naar beneden. Met hoogtevrees is het een no-go, want je hangt zo’n 50 meter boven de grond. Weer eens wat anders dan met de gondel of een drukke dalafdaling, want de ski’s kunnen gewoon achterop je rug.

#4. Après-ski: heel veel keuze!

Ischgl staat bekend om de gezellige après-ski en heeft voor iedereen genoeg keuze. Tot 16:00 uur kun je voor een biertje en gezellige après-skihits terecht naast de piste bij de Paznauner Taja. Eenmaal in het dorp is het erg gezellig bij de Kuhstall en de Trofana Alm. Zin in een goed glas wijn, maar niet in de drukte? Dan is de Plangger een goed alternatief.

Ischgl apres ski

Het is ontzettend gezellig tijdens de après-ski in Ischgl

#5. Restaurant: de Paznaunerstube

Ischgl is een rijk dorp en dat merk je al snel als je er doorheen loopt. Exclusieve winkels, grote, mooie hotels en luxe uitziende restaurants. Je vindt hier verschillende toprestaurants en daarom onze tip voor een echt avondje uit: restaurant Paznaunerstube. Hier kookt chef-kok Martin Sieberer op sterrenniveau. Hij heeft maar liefst 18 Gault Millau punten (20 max) en drie koksmutsen. Dat is vergelijkbaar met een sterrenrestaurant in Nederland. Je kunt er ontzettend lekker eten en heerlijke wijnen proeven. Laat je niet afschrikken om de prijs, want dat valt eigenlijk best mee. Toch teveel van het goede? Er zijn ook genoeg andere alternatieven voor een aangename prijs.

Dit waren onze 5 tips voor Ischgl. Heb jij nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.