Skip to navigation Skip to main content

Top 5 wintersportfilms om in de stemming te komen

7953 - Top 5 wintersportfilms om in de stemming te komen (1)

Ha! Jouw wintersport is zeker ook al geboekt? Of misschien ga je zelfs al bijna richting de Alpen. Het is in ieder geval tijd om weer lekker in de stemming te komen en hoe doe je dat nou beter dan met een goede wintersportfilm? Alleen al bij het zien van de beelden met sneeuw, zon en fijne pistes kun je al lekker wegdromen. Kom je zelf niet verder dan Snowfever? Wij wel! Zet je Netflix maar alvast aan, of lever die cadeaubonnen van Sinterklaas in en kom helemaal in de wintersportstemming.

#1. Blades of Glory (2007)

Oké smaken verschillen, maar als je van de flauwe humor houdt waar Will Ferrel bekend om staat, is dit ook jouw favoriete wintersport film! Samen met Jon Heder schittert Will als kunstschaatser. Beide mannen worden voor het leven gediskwalificeerd als solo kunstschaatser en besluiten om als eerste man-man duo samen op weg te gaan naar het Olympisch goud. Dat levert nogal wat problemen op gezien de verschillende persoonlijkheden van de hoofdpersonen. Weinig pistes, maar ondanks dat, een goede film om in de wintersport-sferen te komen.

#2. Jeremy Jones’ Deeper (2010)

Als je na deze film nog geen wintersportkriebels krijgt weet ik het ook niet meer. Volg Jeremy Jones en zijn snowboard-vrienden terwijl ze de gaafste afdalingen maken, meestal off piste. De beelden zijn vooral gemaakt vanuit de helikopter en daardoor zie je niet alleen de snowboarders, maar ook de prachtige omgeving. Ja, Deeper is voor liefhebbers van natuurschoon echt een aanrader!

#3. Claim (2008)

De claim van Claim is dat het de beste ski movie ever is. Dat is natuurlijk aan jou om te bepalen. Weer een redelijk flauwe film over een paar enthousiaste wintersporters, maar skiën kunnen ze wel! Een fijne combinatie van humor en mooie beelden, hiermee kom je wel in de stemming!

#4 The Art of Flight (2011)

Ze hebben er 2 jaar over gedaan om deze film te maken, maar dan heb je ook wel wat. Volg Travis Rice en zijn snowboard-maten terwijl ze de vetste en gevaarlijkste stunts uithalen in de bergen. De samenwerking met RedBull zegt het al, deze film heeft te maken met adrenaline! Travis en zijn maten laten zich door helikopters op de steilste rotsen afzetten, crossen door funparken en balanceren op rotspartijen. Het is bijna meer vliegen, dan snowboarden wat deze gasten doen. Zien deze film!

#5 Revolver (2010)

Deze gasten geloven dat wanneer je skiet en op die manier van je leven geniet, dat je leven dan mooi is en dat je geen zorgen hoeft te hebben. Dat is wat ze graag willen laten zien in Revolver. Weer een vette film met mooie beelden. Wat ze in deze film doen, lijkt op freerunning, maar dan op ski’s. Laat dat maar aan deze gasten over, want het lijkt erop dat je deze trucjes met je ski’s maar één keer uit kunt halen.

Zo, hiermee kun je wel weer een tijdje vooruit! Wat is jouw favoriete wintersportfilm?

Wellicht vind je dit ook interessant:

188 - Winter - Marije

Over Marije

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten. Een ‘to do’ op haar wintersport bucket list is Le Mur Suisse.