3 oktober 2019 door Thijs in Algemeen

Skigarantie is een vorm van verzekering waarbij je je wintersport om kunt boeken wanneer er onvoldoende sneeuw is in je bestemming. Op deze manier weet je 100% zeker dat je kunt genieten van een sneeuwzekere wintersport. Niets is zo vervelend als op de plaats van bestemming aankomen en alleen maar groene weides zien. Met skigarantie loop je hierop geen risico. Je kunt wanneer de sneeuwcondities te wensen overlaten kosteloos omboeken of annuleren. Wanneer je t/m 14 oktober je wintersportvakantie boekt bij Sunweb, profiteer je van gratis skigarantie.

Gebrek aan sneeuw

Het kan zomaar gebeuren dat er aan het begin van het wintersportseizoen een gebrek aan sneeuw is. Niemand wordt blij van witte pistes door een groen landschap en gesloten liften.Voor een goede accommodatie in jouw favoriete wintersportbestemming dien je vroeg te boeken om niet naast het net te vissen. Durf je dit niet aan vanwege de onzekere sneeuwomstandigheden? Met skigarantie is dat niet meer nodig. Wanneer je een wintersport boekt met skigarantie, bescherm je jezelf tegen een gebrek aan sneeuw. 

Sneeuwkanon
Geen sneeuw? Skigarantie!

Voorwaarden skigarantie

Laten we hopen dat wintersportseizoen 2019/2020 net zo van start gaat als vorig seizoen. Mocht de winter ons onverhoopt in de steek laten, dan is er gelukkig skigararantie. Wanneer je bij touroperator Sunweb voor 15 oktober een volledig verblijf tussen 21 december 2019 en 22 maart 2020 boekt, krijg je gratis skigarantie. Daarnaast moet het hoogste punt van het skigebied op minimaal 2000 meter liggen. Om aanspraak te maken op skigarantie moet er 4 dagen voor vertrek minder dan 1/3 deel van de skiliften geopend zijn. Skigarantie is niet van toepassing op groepsreizen en op reizen inclusief vlucht.

Wintersport kosteloos omboeken

Wil je overgaan tot het omboeken of annuleren van je wintersport, dan vul je tussen 5 en 4 dagen voor vertrek dit formulier in. Vervolgens wordt door Sunweb bij de betreffende liftmaatschappij gecontroleerd of er daadwerkelijk 1/3 deel (of minder) van het aantal liften open is op de dag van aankomst. Uiterlijk 3 dagen voor vertrek krijg je een reactie en kun je na goedkeuring je wintersport kosteloos omboeken naar een skigebied waar voldoende liften open zijn. Indien je liever wenst te annuleren, krijg je het volledige bedrag vergoed.

Verse sneeuw skidorp
Zo horen de omstandigheden te zijn: verse sneeuw!

Hooggelegen bestemmingen

Wil je geen risico nemen met betrekking tot de sneeuw kies dan voor een hooggelegen bestemming. Is het zo simpel? Eigenlijk wel! Wanneer een bestemming hoog genoeg is kunnen de sneeuwkanonnen al vroeg beginnen met het produceren van sneeuw, zodat het skiseizoen gewoon in december kan beginnen. Skigebieden waar je in december sneeuwzeker kunt skiën >

Sneeuwzekere aanbiedingen kerstvakantie

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.