Skip to navigation Skip to main content

Sneeuwreportage vanuit het Pillerseetal, Fieberbrunn

Skiën in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, kan dit al? Jazeker! Van Kitzbüheler Alpen reporter Christina ontvingen we prachtig beeldmateriaal. Afgelopen weekend nam zij een kijkje in het Pillerseetal en om precies te zijn ging ze naar Fieberbrunn. Zoals je op de video kunt zien is de lucht helemaal blauw en ligt de sneeuw er fantastisch bij.

Informatie over het Pillerseetal

Het Pillerseetal ligt in het oosten van de Oostenrijkse provincie Tirol. In dit dal vind je onder andere de dorpen Fieberbrunn en Hochfilzen. Fieberbrunn ken je misschien al van het immense skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Naast het Skicircus kun je ook skiën op de Buchensteinwand en bij de Steinplatte.

Freerideparadijs Fieberbrunn

Sinds winterseizoen 2015/2016 is het skigebied van Fieberbrunn verbonden met het Skicircus. Hierdoor bestaat het skigebied in totaal uit meer dan 270 pistekilometers! Toch onderscheidt Fieberbrunn zich van de rest van het gebied. Zoals je in de video kunt zien wordt Fieberbrunn ook wel gezien als een freeridemekka. Regelmatig zie je hier pro's oefenen. Naast de faciliteiten en pistes voor professionals biedt Fieberbrunn freeridepistes op verschillende niveaus.

Meer informatie over het Pillerseetal en Fieberbrunn

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.