Skip to navigation Skip to main content

Live vanuit de Zillertal Arena

Afgelopen zaterdag 3 december openden de eerste liften in de Zillertal Arena. Op dit moment draaien er 22 liften en is 61 km van de pistes geprepareerd. Het paradepaardje van het skigebied dit jaar is de nieuwe Dorfbahn in Gerlos. Deze splinternieuwe gondellift vertrekt vanuit het centrum van het dorp en werd ook zaterdag officieel geopend. Snowplaza's Jasper was erbij en heeft de eerste pistes getest.

Sneeuwkanonnen

Ook in de Zillertal Arena is het een stuk warmer geworden na de grote sneeuwdump van twee weken terug. Een flinke tegenvaller voor het skigebied, want hierdoor werden de groene weides weer zichtbaar en moest er gehoopt worden op een koudere periode met sneeuwval. De gehoopte sneeuwval blijft voorlopig nog even uit, maar de kou is gelukkig weer terug. Hierdoor kunnen de sneeuwkanonnen op volle toeren draaien en kunnen er steeds meer pistes en verbindingen geopend worden. Goede berichten met de kerstvakantie in het vooruitzicht.

Van Gerlos naar Krimml

Op dit moment kunnen de wintersporters in het skigebied van Gerlos helemaal naar Krimml skiën. De Krummbach is nog niet geopend, waardoor je het beste kunt opstappen bij de Umbrellabar. Hier rijden busverbindingen heen en kun je ook met de auto komen. Bekijk de bovenstaande video van Jasper en geniet van de prachtige winterse beelden vanuit het skigebied.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.