Skip to navigation Skip to main content
Blauwe piste Hintertuxer Gletscher

Als je voor het eerst op wintersport gaat, dan is het prettig om naar een gemakkelijk skigebied te gaan met veel blauwe pistes. Je wilt immers na de skiles ook nog even op eigen houtje de piste op om te oefenen op wat je net geleerd hebt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf niet zo’n held op ski’s bent en het liefst alleen maar blauwe pistes skiet. Alle skibestemmingen zijn anders. Zo zijn er skigebieden met veel rode en zwarte pistes, maar ook met veel blauwe afdalingen. In dit artikel een overzicht met gemakkelijke skigebieden met veel blauwe pistes.

1. Almenwelt Lofer - Oostenrijk

Almenwelt Lofer is een romantisch, klein en beeldschoon skigebied dat ideaal is voor beginners en gezinnen met kinderen. De grote massa is hier nog niet neergestreken, waardoor lange rijen en overvolle pistes vrijwel nooit voorkomen. Bovendien zijn er allerlei aantrekkelijke aanbiedingen voor gezinnen, wat de wintersport een stuk betaalbaarder maakt. Almenwelt Lofer is een van de skigebieden met veel blauwe pistes. Van de ruim 40 km is meer dan 30 km blauw van kleur. Het dorpje Lofer is pittoresk en er hangt een gemoedelijke sfeer.

2. Gurgl - Oostenrijk

Gurgl ligt aan het einde van het Ötztal en wordt gevormd door de pistes boven de dorpen Obergurgl en Hochgurgl. Wie op zoek is naar een sneeuwzeker skigebied in Oostenrijk met veel blauwe pistes, is hier aan het juiste adres. Dankzij de hoge ligging kun je hier doorgaans al in november op de latten staan. Skiën doe je hier tussen de 1800 en 3080 meter hoogte. Van de ruim 110 pisteskilometers is ruim 36 km blauw van kleur. De meeste blauwe afdalingen zijn te vinden in Hochgurgl.

Veel blauwe pistes in skigebied Gurgl

3. L’Espace Diamant - Frankrijk

Aan de voet van de Mont Blanc ligt het skigebied L'Espace Diamant. De ruim 190 pistekilometers bieden voldoende vermaak voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus. Groot voordeel voor beginners is dat dit skigebied in Frankrijk over veel blauwe én groene pistes beschikt. Maar liefst 90 km is blauw en ruim 40 km is groen. Lekker oefenen dus! Ben je met een groep skiërs van verschillende niveaus? Laat je door deze aantallen niet afschrikken. Dit skigebied met veel blauwe pistes biedt ook genoeg vermaak voor gevorderde skiërs.

4. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn - Oostenrijk

Op zoek naar skigebieden met veel blauwe pistes in Oostenrijk? Van de ruim 270 km aan pistes is maar liefst 140 km blauw in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Er is zelfs een skitocht mogelijk die volledig blauw gekleurd is (Saalbachronde)! Het Skicircus biedt voor ieder type wintersporter wat wils. Beginners kunnen zich uitleven op de mooie oefenweides en brede blauwe hellingen, voor kinderen zijn er uitgebreide kinderlanden met Nederlandssprekende skileraren en gevorderden kunnen mooie tochten skiën, zoals de Skicircus CHALLENGE, of zelfs de oversteek maken naar Zell am See-Kaprun. Dankzij de zellamseeXpress en Ski ALPIN CARD zijn beide gebieden met elkaar verbonden.

Skicircus een van de skigebieden met veel blauwe pistes

5. Gstaad - Zwitserland

Gstaad ligt in het Berner Oberland en is een van de skigebieden in Zwitserland met veel blauwe pistes. Van de ruim 200 km aan afdalingen, is meer dan de helft blauw van kleur. De pistes liggen verspreid over verschillende skibergen, die niet allemaal onderling verbonden zijn. Wel kun je eenvoudig heen en weer pendelen met de skipas. Tijdens het skiën geniet je van schitterende uitzichten op vele drieduizenders en dankzij de aanwezigheid van skigebied Glacier 3000 Diablerets, profiteer je in Gstaad van een extra lang skiseizoen.

6. Obertauern - Oostenrijk

Nog een sneeuwzeker skigebied in Oostenrijk met veel blauwe pistes is Obertauern. Dankzij de ligging valt hier jaarlijks ontzettend veel sneeuw en is dit zelfs een van de meest sneeuwzekere skigebieden van het land! Obertauern beschikt over ruim 100 km aan pistes en daarvan is meer dan de helft (61 km) blauw van kleur. Beginners kunnen hier naar hartelust oefenen op hun skitechniek, terwijl gevorderde skiërs er heerlijk rustig van af cruisen. Obertauern is bovendien zeer kindvriendelijk en biedt voornamelijk accommodaties aan of op loopafstand van de pistes.

Skigebied Obertauern in Oostenrijk

7. Le Grand Domaine - Frankrijk

Le Grand Domaine wordt gevormd door de dorpen St. François Longchamp en Valmorel is ideaal voor de beginnende skiër. De helft van het totale aantal pistes bestaat uit een combinatie van blauwe en groene afdalingen. Ideaal om het skiën onder de knie te krijgen en om zelf op ontdekkingstocht te gaan. De afdalingen zijn breed en goed geprepareerd. Ga je met een groep met verschillende niveaus op wintersport? Met ruim 160 kilometer aan pistes is er ook voor de gevorderde skiër genoeg te ontdekken.

8. Silvretta Montafon - Oostenrijk

Montafon is een schitterend dal in Vorarlberg waar meerdere fijne skigebieden te vinden zijn. De grootste van allemaal is Silvretta Montafon met ruim 140 km aan pistes. Wie op zoek is naar een skigebied met veel blauwe pistes, zit hier goed. Van het totaalaantal is maar liefst 60 km blauw gekleurd. Aan knusse hutten voor een pauze tussendoor is geen gebrek en voor een gezellig drankje na afloop is de Urmonti in Schruns een tip.

Blauwe piste skigebied Silvretta Montafon

9. Alta Badia - Italië

Skiën in een skigebied met veel blauwe pistes en genieten van de mooiste uitzichten op de UNESCO Dolomieten? Het kan tijdens een wintersport in Alta Badia. Je hebt hier toegang tot ruim 130 km aan pistes en daarvan is maar liefst 70 km blauw van kleur. De afdalingen zijn veelal heerlijk breed en regelmatig kom je een leuke berghut tegen waar je even op krachten kunt komen. Met de Dolomiti Superski skipas is ook een uitstapje naar Val Gardena, Val di Fassa of Araba-Marmolada mogelijk (Sellaronda). 

Gondel Alta Badia

10. Tiroler Zugspitz Arena - Oostenrijk

De familievriendelijke Tiroler Zugspitz Arena wordt gevormd door meerdere losse skigebieden die niet allemaal onderling verbonden zijn middels liften en pistes. Wel kun je eenvoudig heen en weer pendelen met de gratis skipas. De skigebieden Bergbahnen Berwang, Ehrwalder Alm, Wetterstein, Marienberg en Zugspitze beschikken samen over bijna 140 km aan pistes. Daarvan is ruim 80 km blauw van kleur. De afdalingen zijn veelal heerlijk breed en perfect voor beginners om op te oefenen. 

Ehrwald, Wetterstein veel blauwe pistes
© Spalder Media Group

11. KitzSki – Oostenrijk

KitzSki is het skigebied dat wordt gevormd door de pistes bij Aschau, Kirchberg, Kitzbühel, Aurach, Jochberg en Mittersil/Hollersbach. Met 233 km aan afdalingen vinden wintersporters van alle leeftijden en niveaus hier genoeg mogelijkheden voor een fijne skivakantie. Blauwe pistes vind je hier genoeg. Meer dan 90 km! Regelmatig kom je een fijne berghut tegen voor een pauze en na afloop van de skidag is het altijd gezellig in de après-ski.

Skigebied KitzSki in Oostenrijk

12. Bardonecchia – Italië

Een minder bekende naam in deze lijst met skigebieden met veel blauwe pistes is het Italiaanse skigebied Bardonecchia. Een sfeervolle skibestemming, niet ver van het meer bekende Sauze d'Oulx. Skiën kan hier op zo'n 100 km aan pistes en daarvan is ruim 50 km blauw van kleur. Rood komt daarna, met 45 km. Je kunt dus af en toe ook een mooie rode afdaling proberen.

13. Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental – Oostenrijk

De laatste in deze lijst met veel skigebieden met blauwe pistes is SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Van de 270 pistekilometers is 114 km blauw. Genoeg mogelijkheden dus! De SkiWelt biedt voldoende mogelijkheden voor ieder type skiër. Er zijn negen verschillende dorpen om in te overnachten, aan knusse berghutten is geen gebrek en na afloop van de skidag zijn er genoeg leuke après-ski bars.

SkiWelt is een van de skigebieden met veel blauwe pistes
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.