Skip to navigation Skip to main content

Seizoensstart! Eerste skidag op de Planai in Schladming

7772 - Seizoensstart! Eerste skidag op de Planai in Schladming (1)

Eindelijk! De eerste wintersportdag van het nieuwe seizoen. Dankzij de vele sneeuwval van de laatste tijd kon afgelopen weekend (12 november) in Schladming 10 kilometer aan pistes geopend worden. Al bij het naar boven gaan met de gondel ervaar ik het echte wintersportgevoel. Al na enige hoogtemeters zijn de bomen besneeuwd, terwijl dit afgelopen seizoen pas in januari het geval was. Afgelopen nacht kwamen er nog enkele centimeters verse sneeuw bij, waardoor er een heerlijk laagje poeder ligt op de geprepareerde piste. Alle lof voor het pisteteam dat het voor elkaar heeft weten te krijgen om begin november vijf pistes te openen.

Piste voor ons alleen

Precies om 8.35 uur stappen we uit bij het bergstation op de Planai en klikken we de ski’s onder voor de eerste afdaling op een compleet lege piste. We genieten volop van de eerste paar afdalingen, waarna het langzamerhand steeds drukker wordt op de piste. Om 11.30 uur hebben we met de Lärchkogel, Burgstallalm, Planaiseilbahn en Märchenwiese alle liften die open zijn gehad.

Sneeuw in overvloed

Buiten de piste naar de Burgstallalm lift, zijn alle afdalingen in topconditie. De Burgstallalm piste heeft nog wat extra aandacht van de pistedienst nodig. Sneeuw is er in ieder geval genoeg! Door de verse sneeuw is de piste vandaag nog zacht en niet al te snel. Maar klagen doen we niet op een dag als deze!
Na de lunch bij Onkel Willi’s Hütte (Aanrader: Genuss Specht Teller!) gaan we nog 1,5 uur de piste op. Inmiddels is het alweer een stuk rustiger in het skigebied. Om 14.00 uur zeggen de spieren dat het genoeg is geweest en gaan we met de Planaikabelbaan terug naar het dal. Morgen zien ze ons hier weer terug!

Informatie Planai/Schladming

Door: Christian

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.