Skip to navigation Skip to main content

Kitzbühel & Kirchberg: heerlijke sneeuwcondities in november

Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki, een wintersportgebied met 179 kilometer aan pistes, 56 gezellige berghutten en maar liefst 180 skidagen. Het is een populair skigebied onder de Nederlanders en dat is helemaal niet gek. Je vindt er heerlijke pistes, lekker eten, feestelijke après-ski en Oostenrijkse gezelligheid. Of je nou met vrienden, familie of kinderen komt, je zult er een hele fijne wintersport beleven. Bekijk de bovenstaande video om te zien hoe heerlijk het gebied er op dit moment bij ligt.

De eerste pistes zijn al open!

Dankzij de sneeuwzekerheid van Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki en de vele sneeuwkanonnen, is het gebied ieder jaar zo’n 180 dagen geopend. Dit jaar heeft het gebied de eerste pistes op 22 oktober geopend. Dankzij de sneeuwval van de afgelopen tijd liggen de pistes er heerlijk bij, is het een echt winterwonderland en kun je er al heel fijn skiën. Je zult het voor nu nog even met een deel van de pistes moeten doen, maar het duurt niet lang meer voordat je het gehele gebied kunt skiën.

Lekker eten op de berg

In het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg vind je maar liefst 56 berghutten. Stel zelf jouw lunch samen in een buffetrestaurant, of neem plaats in een à la carte restaurant en laat je helemaal in de watten leggen. Typische Tiroler gerechten, lokale specialiteiten en culinaire hoogstandjes. Helemaal heerlijk als het zonnetje schijnt en je lekker buiten op het terras kunt zitten.

Ben jij wel eens in Kitzbühel & Kirchberg geweest en heb je nog tips? Laat het ons weten!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.