Skip to navigation Skip to main content

5 keer top 5 Zillertal

7753 - 5 keer top 5 Zillertal (1)

Zoals je eerder kon lezen in het blog ‘TOP skigebied Zillertal: eindeloze skibelevenissen’ biedt Het Zillertal vier deelskigebieden. Samen vormen deze skigebieden een immense skiregio met meer dan 500 pistekilometers. Ga jij komende winter naar één van de skigebieden van het Zillertal? In dit blog vind je alle tips die je nodig hebt, in de vorm van 5 keer een top 5: bijzondere afdalingen, skihutten, après-ski, evenementen en nieuws. Heb jij nog tips over de Zillertal Arena, Hochillertal-Hochfügen-Spieljoch, Mayrhofen Bergbahnen of Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000? Laat het ons weten!

Top 5 bijzondere afdalingen

#1. De Harakiri: de steilste piste van Oostenrijk, met een hellingspercentage van gemiddeld 78 procent op het steilste stuk. Pittige piste, niet voor beginners! Gelukkig is de piste niet heel lang.
#2. Hintertuxer gletsjer dalafdaling: de Hintertuxer gletsjer is 365 dagen per jaar open. Wanneer het gebied helemaal besneeuwd is, kun je via de Schwarze Pfanne skiën tot aan het centrum van het dorp Hintertux, met een daling van 1750 hoogtemeters.
#3. De hoogtemetervreter-ronde: een skitour van 21 km lang, die bijna 14.000 hoogtemeters overbrugt! Het hoogste punt ligt op 2.415 meter en je komt langs 15 liften.
#4. Dalafdaling Zell am Ziller: de afdaling begint op de top van de Übergangsjoch, op 2500 meter. Via pistenummers 22, 19, 11 en 10 daal je 1930 hoogtemeters, tot aan Zell am Ziller.
#5. De verwennerijen-ronde: in skigebied Hochzillertal – Hochfügen vind je de verwennerijen-ronde. De mooiste pistes en heerlijk eten bij de leukst berghutten. De ronde is 20 km lang, overbrugt bijna 10.000 hoogtemeters, 9 liften en 10 berghutten.

Hintertuxer gletsjer © Zillertal tourismus door Thomas Straub

Top 5 beste skihutten

#1. Kristalhütte: deze berghut vind je in skigebied Hochzillertal, op een hoogte van 2.150 meter. Een moderne hut, met smaakverwennerijen en een geweldig uitzicht.
#2. Rösslalm: traditionele berghut, vlakbij de dalafdaling in Gerlos. Hier kun je genieten van fijne lekkernijen.
#3. Schneekarhütte: ook wel de ‘moeder van alle hutten’ genoemd en ligt op de Horberg in het skigebied van Mayrhofen. Uitstekende wijnen en heerlijke (traditionele) gerechten.
#4. Spannagelhaus: op het grote terras kun je genieten van een uitzicht op de toppen van de drieduizenders van de Tuxer Alpen. Heerlijke stevige soepen zijn de specialiteit van deze berghut.
#5. Wirthaus: nieuwe moderne en knusse berghut op 2660 meter op de Hintertuxer gletsjer.

Top 5 evenementen

#1. FIS Ski World Cup Opening Telemark: van 24 – 27 november 2016 op de Hintertuxer gletsjer.
#2. Rise and Fall: sportief mega-event in Mayrhofen op 17 december. Teams van 4 personen gaan eerst de berg op (Rise), te voet of op de mountainbike. Vervolgens weer naar beneden (Fall) door te skiën of paragliden.
#3. Big Mountain Hochfügen – 4* Freeride Qualifier: van eind januari tot eind februari strijden talentvolle skiërs om de startplaatsen van de Freeride World Tour.
#4. Early Morning Skiing: van 23 februari tot 23 maart 2017 gaan in de Zillertal Arena elke donderdag en zondag een aantal pistes al vanaf 06.55 uur open.
#5. Välley Rälley: van december 2016 tot april 2017 vinden de freestyle snowboard wedstrijden plaats, waarbij de snowboarders punten in de wacht slepen voor de World Snowboard Tour.

Top 5 après-ski bars

#1. Platzalm: midden in het skigebied Hochzillertal kun je de dag hier afsluiten met een lokaal wijntje of biertje.
#2. Seppis am Isskogel: in de Zillertal Arena vind je heerlijke gerechten, een prachtig panoramaterras en gezellige après-ski bij Seppis.
#3. Harakiri Bar: in het centrum van Mayrhofen ligt de moderne en gezellige Harakiri bar. Leuk voor een dansje en een drankje. Deze bar is ’s middags en ’s avonds geopend.
#4. Hohenhaus Tenne: vlakbij het dalstation in Hintertux ligt de grootste après-ski gelegenheid van Europa.
#5. Cin Cin: legendarische après-ski bar in Gerlos. Niet voor niets zeer populair bij Nederlanders.

Lunchen bij de Schneekarhütte © Zillertal tourismus Andre schoenherr

Top 5 nieuw in de regio

#1. Dorfbahn Gerlos: in het centrum van het dorp is een nieuw 3-etages groot gebouw geplaatst, met onder andere een sportwinkel, skiverhuur en de nieuwe 10-persoons gondelbaan.
#2. Waidoffen, Hochfügen: moderne nieuwe 6-persoons stoeltjeslift met verwarming, kappen, kinderbeveiliging en een comfortabele uitstap.
#3. Granatalm, Penken: Christa’s Skialm in het skigebied van Mayrhofen gaat door onder een nieuwe naam, de Granatalm.
#4. Funslope Hintertux: op de Hintertuxer gletsjer ligt bij de Sommerberg Arena de nieuwe Funslope Hintertux, met verschillende hindernissen voor jong en oud.
#5. Skibusverbinding Hochzillertal: vanaf deze winter is er een nieuwe busverbinding tussen de Spieljoch in Fügen en Hochzillertal in Kaltenbach.

- Bekijk hier de 4 skigebieden van het Zillertal >
- Een kijkje in het leven van de pistenbully-bestuurder >

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.