Skip to navigation Skip to main content

Pistes nu al open! Skigebieden starten het skiseizoen eerder

7730 - Pistes nu al open! Skigebieden starten het skiseizoen eerder (1)

Na de grote hoeveelheid verse sneeuw van de afgelopen dagen beginnen diverse skigebieden in de Alpen eerder aan het skiseizoen. Zowel in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland als Frankrijk zijn er skigebieden die hun liften alweer laten draaien. De skigebieden kunnen dankzij de gunstige sneeuwcondities al diverse pistes prepareren en in gebruik nemen. Snowplaza brengt je op de hoogte van de actuele condities en de skigebieden waar je in november al kunt skiën. Klik hier om naar de actuele sneeuwhoogtes in de Alpen te gaan >

Vervroegde seizoensstarts in de Alpen

De afgelopen dagen is er op sommige plekken in de Alpen wel 60 centimeter verse sneeuw gevallen. Aangezien de sneeuwgrens veelal rond de 700 meter lag, zijn niet alleen de toppen wit, maar ook de dalen. Niet alleen in de Alpen heeft het gesneeuwd, ook de webcams in het Duitse Sauerland (Winterberg en Willingen) kleuren weer wit. Door de immense hoeveelheid verse sneeuw hebben diverse skigebieden hun seizoensopening vervroegd. De Turracher Höhe in Karinthië, de Planai in Steiermark en Silvretta Montafon in Vorarlberg starten komend weekend met het winterseizoen. Ook in het Zwitserse Arosa Lenzerheide en Flims, Laax & Falera is dit het geval. In Kitzbühel wordt op de Pass Thurn de eerste dalafdaling geopend en in Sölden kan weer geskied worden op de Gaislachkogl.

60 centimeter verse sneeuw op de Hintertuxer Gletscher

In Courchevel ski je dit weekend gratis

Courchevel begint komende vrijdag aan het wintersportseizoen en dat is een maand eerder dan gepland. Bovendien is de skipas deze dag geheel gratis! In Tignes kun je sinds 1 oktober al op de gletsjer skiën, vrijdag wordt ook de "Double M"-piste geopend en kun je per ski's terug naar het dorp. Ook de pistes van L'Alpe d'Huez zullen komend weekend toegankelijk zijn. Winterberg is het eerste skigebied in Duitsland dat de pistes opengooit. Zaterdag en zondag kan hier geskied worden. Op de Zugspitze kan vanaf 18 november 2016 weer geskied worden. In het onderstaande overzicht staan de skigebieden die op dit moment al geopend zijn. Zowel de actuele sneeuwhoogte als het aantal geopende pistekilometers staat aangegeven.

Geopende skigebieden in de Alpen

Skigebied Sneeuw Status Pistes
Hintertuxer Gletscher 75 cm
37 km
Sölden 92 cm
33 km
Saas-Fee 135 cm
30 km
Stubaier Gletscher 60 cm
24 km
Matterhorn-Zermatt 60 cm
21 km
Pitztaler Gletscher 78 cm
20 km
Kitzsteinhorn 70 cm
16 km
Kaunertaler Gletscher 45 cm
16 km
Sulden am Ortler 25 cm
15 km
Tignes 100 cm
10 km
Engelberg-Titlis 40 cm
8 km
Glacier 3000 70 cm
8 km
Mölltaler Gletscher 140 cm
7 km
Schnalstal 50 cm
5 km
Kitzbühel 60 cm
4 km
Schladming-Dachstein 50 cm
3 km
St. Moritz 10 cm

Verse sneeuw in Italië, in Cortina d'Ampezzo

Praktische informatie voor de wintersport

Op Snowplaza vind je alle informatie voor het plannen van je wintersport. Hieronder een aantal handige links:

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.