Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: er komt nog flink wat sneeuw aan!

7717 - Alpenweer: er komt nog flink wat sneeuw aan! (1)

De afgelopen dagen zijn we getrakteerd op een flink pak sneeuw in de Alpen. De beelden van gisteren en zondag hebben het verlangen naar de wintersportvakantie alleen maar extra aangewakkerd. Ook de aankomende dagen blijft het weer wisselvallig. Onder de invloed van lagedrukgebieden trekken er met een westelijke stroming van tijd tot tijd neerslaggebieden over. Vooral de noordelijke Alpen krijgen nog flink wat sneeuw te verwerken. Daarbij is het de eerste dagen ook nog aan de frisse kant. Vanaf donderdag stroomt er iets zachtere lucht binnen en gaat de sneeuwgrens geleidelijk aan weer omhoog.

Een frisse dinsdag met lokale sneeuwval

Dinsdag is het wisselend bewolkt in Zwitserland en fris met zo'n 2 tot 6 graden. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en kan er een bui vallen. De sneeuwgrens ligt rond 500 meter. De kou is goed merkbaar op hoogte. Boven de 2000 meter vriest het overdag lokaal 10 graden. In Oostenrijk is het vandaag nog aardig weer met zon en zo'n 5 graden. Alleen aan de zuidflank van de Alpen is het wisselvallig met bewolking en valt er regen of sneeuw. De sneeuwgrens ligt rond 400 meter.

Er is veel sneeuw gevallen in Silvretta Montafon

Woensdag: sneeuw in de westelijke Alpen

Woensdag levert mooie plaatjes op in Oostenrijk. Het is aanvankelijk zonnig en koud. In de loop van de dag neemt wel vanuit het westen de bewolking toe en later volgt er ook wat sneeuw of regen. De sneeuwgrens ligt tussen 300 en 800 meter. In Zwitserland gaat vanuit het westen al vrij snel neerslag vallen, boven de 500 meter in de vorm van sneeuw. Daarbij staat ook een stevige westenwind en wordt het een graad of 5. Aan de zuidzijde van de Alpen blijft het weer zachter met zon en een graad of 9.

Ook het dal van Großarl heeft aardig wat centimeters mogen ontvangen

Een wisselvallige week is in aantocht

De rest van de week blijft het aan de wisselvallige kant in de Alpenlanden. De temperaturen gaan iets omhoog en daarmee ook de sneeuwgrens. Iedere dag wordt er wel neerslag verwacht. In het weekend stijgt het kwik op veel plaatsen weer tot iets boven de 10 graden. De sneeuwgrens stijgt naar ruim 1500 meter. Het zonnigste weer vinden we ook deze dagen terug in de zuidelijke Alpen.

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.