Skip to navigation Skip to main content

Sneeuwupdate: heel veel sneeuw in de Alpen

De beelden liegen er niet om en bevestigen het weerbericht van afgelopen vrijdag. Er is sneeuw gevallen dit weekend, veel sneeuw. Op social media laten de wintersportdorpen heerlijke statusupdates zien en ook de webcambeelden zien er fantastisch uit. De Alpen kleuren wit en daarbij begint de aanstaande wintersport ontzettend te kriebelen. Het aftellen is begonnen, wintersportseizoen 2016-2017, wij zijn er helemaal klaar voor! Laten we dan ook met zijn allen hopen dat we een fantastisch seizoen tegemoet gaan, met heel veel sneeuw.

Goede vooruitzichten

Het afgelopen weekend zijn er op veel plekken in de Alpen tientallen centimeters sneeuw gevallen. Dankzij de koudere temperaturen zijn niet alleen de toppen getrakteerd op een verse laag sneeuw, ook de dalen hebben de eerste laag mogen verwelkomen. Daar waar tot vorige week nog veel webcams groen gekleurd waren, zijn die nu omgetoverd in een witte wonderwereld. Ook de vooruitzichten voor de komende dagen zien er goed uit. We kunnen in Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland opnieuw flink wat extra centimeters sneeuw verwachten. Nu maar hopen dat koning winter goed gezind is en dat de sneeuwval aanhoud, de temperaturen laag blijven en dat alles goed blijft liggen. Krijg jij ook zo'n zin in de wintersport bij het zien van deze beelden?

Klik hier voor de sneeuwverwachting in de Alpen >

Rauris

30 centimeter sneeuw in het dal van Rauris ©Nel van www.deberghut.nl

Seefeld

Ook Seefeld is lekker wit

Servino Ski Paradise

Sneeuw en zon op de top

Lech am Arlberg

Veel sneeuw in het dorp

Obersdorf

Besneeuwde bomen hebben iets magisch!

Selva - Val Gardena

Wij kunnen niet wachten tot alle liften weer draaien!

Zugspitz Arena

Sneeuw in Ehrwald

Lermoos

De webcam van hotel Post laat een witte wereld zien

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.