Skip to navigation Skip to main content

De Alpen zijn WIT!

Onze weerman Marco had het al voorspeld: het wordt winter in de Alpen! En als je naar de webcams kijkt vanochtend, dan blijkt dat hij niet overdreven heeft. Over het hele Alpengebied is al sneeuw gevallen, waarbij het op sommige plaatsen wit is tot in het dal! Volgens de voorspellingen blijft het vandaag de hele dag sneeuwen en kunnen er tientallen centimeters verse poeder vallen. Het is echt winter in de bergen en dat is heerlijk om naar te kijken. In dit artikel delen we de lekkerste webcambeelden van vandaag met je. Krijg jij al zin om te skiën?

Goede start van het wintersportseizoen

Maar hoe belangrijk is deze sneeuwval nu? En blijft het liggen tot de kerst? Lage temperaturen en sneeuw in november zijn top! Door de sneeuw die op dit moment in de Alpen valt, en de winterse temperaturen, koelt de bodem goed af en dat is fijn. Hierdoor blijft ook de sneeuw die in de komende weken eventueel valt, beter liggen. In de dalen zal de sneeuw vrij snel weer wegsmelten, maar op grotere hoogte kan de sneeuw al een mooie eerste laag vormen voor het wintersportseizoen. Een goed begin van de winter dus!

Chamonix

Een dik pak sneeuw in Chamonix

Ischgl

Een sneeuwgrens tot in het dal in Ischgl

Sestrière

Sneeuw en een klein beetje zon in Sestrière

Lermoos

De Grubigstein in Lermoos ziet er winters uit

Val Thorens

Dit zou zo maar een webcambeeld uit januari kunnen zijn, maar het is vandaag

Mayrhofen

Wit besneeuwde bomen in Mayrhofen

Sölden

De nieuwe Giggijochbahn in Sölden in een lekker pak sneeuw

Saas-Fee

Witte wereld in Saas-Fee

St. Anton am Arlberg

Ook in St. Anton ligt een lekker laagje vers

Westendorf

Niet alleen sneeuw, maar ook winterse temperaturen in Westendorf

Zillertal Arena

Een winters plaatje uit de Zillertal Arena

Handige weerlinks

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.