Skip to navigation Skip to main content

Oostenrijkse skidorpen met accommodaties aan de piste

Königsleiten
© Spalder Media Group

Op zoek naar een skibestemming in Oostenrijk met accommodaties aan de piste? Er zijn genoeg Oostenrijkse skidorpen waar je direct vanuit je hotel of vakantiewoning zo de piste op kunt. Ski-in ski-out en geen gesleep met skimateriaal. Een luxe die de skivakantie nét dat beetje extra geeft. In dit blog een overzicht met 10 Oostenrijkse skidorpen met accommodaties aan de piste.

Dorpen met accommodaties aan de piste in Oostenrijk

Geen zin in gesleep met skimateriaal of ritjes in een overvolle skibus? Een accommodatie aan de piste biedt dan de oplossing. De auto kun je de hele week laten staan en van gesleep met skimateriaal is geen sprake. Oké, op dat kleine stukje van je hotel of chalet naar de piste na dan ;-). Op zoek naar dorpen met accommodaties aan de piste in Oostenrijk? Hieronder vind je er 10.

1. Obertauern

Verzekerd zijn van voldoende sneeuw én een accommodatie aan de piste? Dan ben je aan het juiste adres in Obertauern. Dit dorp ligt boven de Tauernpas, op 1738 meter hoogte en biedt toegang tot het skigebied Obertauern dat ruim 100 km aan pistes telt. Omdat de pistes zich aan beide zijdes van het dorp bevinden, liggen veel hotels, appartementen, pensions, chalets en vakantiewoningen hier aan de piste. Een aantal accommodaties ligt zelfs zo afgelegen, dat je er niet eens met de auto kunt komen. Je wordt dan opgehaald bij de parkeerplaats en per sneeuwscooter naar je onderkomen gebracht. Hoe ski-in ski-out wil je het hebben?

Obertauern is een dorp met accommodaties aan de piste in Oostenrijk
© Spalder Media Group

2. Kühtai

Kühtai ligt op 2020 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk. Nadat je via de kronkelende bergpas omhoog bent gereden, kan de auto de rest van de week bij de accommodatie blijven staan. Accommodaties hebben in Kühtai een zeer gunstige ligging: aan of vlak bij de piste. Het skigebied van Kühtai beschikt over ruim 40 km aan pistes en reikt tot een maximale hoogte van 2520 meter. Echt lang zijn de pistes niet, maar omdat het hier nooit extreem druk is sta je zo weer bovenaan!

Skigebied Kühtai
© Spalder Media Group

3. Hochsölden

Boven het populaire Sölden ligt Hochsölden, wat uit een handjevol hotels en pensions bestaat. Alles ligt hier aan de piste, dus waar je ook overnacht: slepen met skimateriaal is er hier niet bij. Terwijl de rest aan het eind van de skidag via de dalafdaling terug skiet naar het dorp, nip jij al van je eerste drankje in je accommodatie. Hochsölden is een echt hoteldorp, dus verwacht hier verder ’s avonds geen grote druktes. Alles speelt zich af in de accommodaties. Daarentegen kun jij ’s ochtends als eerst afdalen over de verse ribbeltjes.

Ski-in ski-out bestemmingen in Oostenrijk

4. Oberlech

Oberlech is een van de skidorpen in Oostenrijk met accommodaties aan de piste. Het plaatsje ligt net boven Lech, midden in het skigebied Ski Arlberg, op 1750 meter hoogte. Er gaan geen wegen naartoe en dus blijft de auto de hele week in het dal. Met de skilift kun je omhoog en je bagage wordt in de meeste gevallen kosteloos omhoog gebracht. Oberlech is zeer sneeuwzeker en vanaf hier kun je ruim 300 km aan pistes verkennen.

5. Turracher Höhe

Op de grens van Steiermark en Karinthië, in het grootste dennenbos van Europa, ligt een pareltje van een skigebied. Turracher Höhe is nog niet ontdekt door de massa en daarom is hier van grote druktes nooit echt sprake. Verwacht geen echt dorp, maar meer een grote verzameling hotels, pensions, appartementen en chalets. De meeste accommodaties liggen aan of vlak bij de piste. Met ruim 40 km aan pistes is het skigebied niet groot, maar daarentegen valt er ook daarbuiten genoeg te doen. Wat dacht je van een sneeuwscooter safari, rodelen of winterwandelen?

accommodaties aan de piste in Oostenrijk in Turracher Höhe

6. Axamer Lizum

In Axamer Lizum zijn maar een handjevol accommodaties te vinden, maar deze zijn wel allemaal gelegen aan de piste. Groot voordeel van deze skibestemming is de ligging ten opzichte van Innsbruck. Je kunt hier snel met het openbaar vervoer komen, wat een wintersport met het vliegtuig ook makkelijk maakt. Bovendien kun je skiën prima combineren met een stedentrip! Axamer Lizum telt zo’n 40 km aan pistes en is ook zeer fijn voor families met kinderen.

Skigebied Axamer Lizum in Oostenrijk
© Spalder Media Group

7. Kals am Grossglockner

Veel accommodaties aan de piste vind je in het Oostenrijkse skidorp Kals am Grossglockner. Van hotels tot appartementen en van chalets tot pensions. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, ligt dit plaatsje aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner. Je skiet hier op de pistes van Großglockner Resort Kals-Matrei, waar ook Prägraten en Virgen onderdeel van zijn. De ruim 40 pistekilometers zijn afwisselend en bieden voor iedereen genoeg vermaak.

Accommodaties aan de piste in Kals Matrei
© Spalder Media Group

8. Königsleiten

Königsleiten is al jaren een populaire skibestemming en daar hebben de vele accommodaties aan de piste absoluut mee te maken. Het dorp ligt op 1600 meter hoogte en is onderdeel van de Zillertal Arena. Vanuit diverse accommodaties zijn de ruim 150 km aan pistes eenvoudig te bereiken. Keuze is er genoeg. Wordt het een hotel of toch een chalet? Ieder heeft zijn of haar eigen wensen, maar allemaal gaan ze tuk op de ski-in ski-out mogelijkheden van Königsleiten.

Accommodaties aan de piste in Königsleiten
© Spalder Media Group

9. Zauchensee

Zauchensee is een van de dorpen in de Salzburger Sportwelt. Deze populaire skiregio, waar ook dorpen als Flachau en Wagrain onderdeel van zijn, is op haar beurt weer onderdeel van de Ski amadé. Zauchensee is een echt hoteldorp met een ruime keuze accommodaties aan de piste. Vanuit je hotel of vakantiewoning sta je zo op de Tauernkar Gamskogel of Roßkopf. Vanaf hier kun je skiën naar Flachauwinkl, waar je de oversteek kunt maken naar de pistes van Snow Space Salzburg. Met ruim 200 km aan afdalingen kun je hier mooie tochten maken.

Skiën naar Flachau vanuit Zauchensee

10. Hochgurgl

We sluiten dit lijstje Oostenrijkse skidorpen met accommodaties aan de piste af met Hochgurgl. Dit dorp ligt op 2150 meter hoogte en vormt samen met het naastgelegen Obergurgl het skigebied Gurgl. Deze sneeuwzekere skibestemming telt ruim 100 km aan pistes en opent doorgaans als een van de eerste niet-gletsjerskigebieden haar deuren. Voor een wintersport in Hochgurgl moet je overigens wel je portemonnee trekken. Je vindt hier exclusieve hotels met ski-in ski-out mogelijkheden.

Accommodaties aan de piste in Oostenrijk in Gurgl
© Spalder Media Group
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.