Skip to navigation Skip to main content

7 redenen voor een wintersport bij de boer in Zuid-Tirol

7 redenen voor een wintersport bij de boer in Zuid-Tirol

Vakantie op een boerderij is een bijzondere en leuke belevenis. Zeker als de boer in het prachtige Italiaanse Zuid-Tirol woont. Een regio die bekend staat om haar vele zonuren, indrukwekkende berglandschap (Dolomieten!) en heerlijke keuken. Vorige week kon je mijn ervaringen op een vakantieboerderij al lezen. In dit blog geef ik je 7 redenen om een keer je wintersport door te brengen op een vakantieboerderij in Zuid-Tirol.


#1. Logeren op plekken ver weg van het massatoerisme

Onder de naam Roter Hahn hebben de Zuid-Tiroolse boeren zich verenigd. Iedere locatie is in eerste instantie een boerenbedrijf, waardoor ze veelal niet in de drukke toeristencentra liggen. De diverse skigebieden zijn vaak wel eenvoudig met de auto of skibus te bereiken, maar logeren doe je op de mooiste plekjes van Zuid-Tirol.

Logeren op plekken ver weg van het massatoerisme

Logeren op bijzondere plekken

#2. Je leert de boerenfamilie en hun leven echt kennen

Wanneer je op een vakantieboerderij logeert maak je al snel kennis met de familie die er woont en werkt. Het zijn vaak kleinschalige accommodaties met een persoonlijke sfeer. De familie geeft je graag een kijkje in het boerenleven in de bergen.

#3. Proef de lekkerste producten, vers van de boerderij

Elke boerderij is een echt boerenbedrijf met eigen producten die je ook kunt proeven en kopen. De boer is trots op zijn oogst en/of dieren en zal je graag kennis laten maken met alles wat hij maakt. Hierdoor geniet je van de lekkerste wijn, huisgerookt spek, verse eieren of zelfgemaakte kaas, boter en yoghurt.

Proef de lekkerste producten, vers van de boerderij

Proef de lekkerste specialiteiten in Zuid-Tirol

#4. Als je het leuk vindt, kun je een handje helpen

Vooral kinderen vinden het vaak geweldig om een handje te helpen op de boerderij. Bij het voeren en verzorgen van de dieren, het zoeken van de eieren of het schoonmaken van de stal. Maar ook volwassenen kunnen natuurlijk helpen als ze daar zin in hebben.

#5. Je krijgt de beste tips voor de omgeving

De familie waar je logeert kent de omgeving natuurlijk op hun duimpje. Ze weten waar de mooiste skigebieden en pistes liggen en waar je een fijne wandeling kan maken. Ook weten ze vaak precies in welke berghut of restaurant je het lekkerst kunt eten.

Je krijgt de beste tips voor de omgeving

Wandelen in de directe omgeving van de boerderij: de boer weet precies waar je moet zijn

#6. Echt tot rust komen

Aangezien de vakantieboerderijen meestal (net) buiten het dorp liggen, kun je hier nog echt genieten van de rust en de natuur. Bekijk de mooiste zonsondergangen vanuit je luie stoel of geniet van de neerdwarrelende sneeuwvlokken vanuit het raam. Na een heerlijke dag buiten, zul je ’s nachts lekker slapen, totdat de haan je de volgende dag weer wekt.

#7. Perfecte plek voor dierenliefhebbers

Op de meeste boerderijen wonen ook veel dieren. Sommige boeren houden varkens of koeien, maar honden, katten en konijnen tref je bijna overal aan. En veel van deze dieren laten zich maar al te graag knuffelen door de gasten. Ze zullen snel dikke vriendjes worden met je kids.

Zonsondergang in de bergen

De zon die langzaam achter de bergen verdwijnt

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.