Skip to navigation Skip to main content
Skikurs Ehrwald

Wat zijn de beste skigebieden voor een wintersport met kinderen? Eigenlijk is voor de meeste kleine wintersportertjes een helling met sneeuw en een slee al voldoende. Maar als ouder wil je natuurlijk ook dat ze goed en veilig leren skiën, ongestoord kunnen spelen en - als het even kan - dat je zélf ook lekker zonder zorgen de piste op kunt gaan. In de volgende skigebieden doen ze er alles aan om het families met kinderen naar de zin te maken. Goede faciliteiten voor de kids, fijne kinderopvang en lieve (Nederlandse) skileraren. Dit is onze top 10 beste skigebieden voor een wintersport met kinderen!

Wintersport met kinderen

Wintersport is de allermooiste vakantie van het jaar en hoe leuk is het om die met het hele gezin door te brengen. Een skivakantie met kinderen is geweldig om heel veel verschillende redenen. Of je nu met baby, peuters, kleuters of stoere tieners gaat. Lekker samen spelen in de sneeuw, een sneeuwpop bouwen en vol trots kijken naar de eerste bochtjes die ze draaien op de kinderweide. Een familiewintersport is geweldig! Lees snel verder voor de top 10 beste skigebieden voor een wintersport met kinderen.

1. Grächen (Zwitserland)

SiSu de sneeuwvogel zorgt ervoor dat kinderen een onvergetelijke wintersport in Grächen beleven. Het SiSu kinderland is maar liefst 50.000 m2 groot en biedt naast uitgebreide lesfaciliteiten ook een leuk winters speelpark. Zelfs de allerkleinsten leren hier op een leuke manier hun eerste meters op ski's. Ze kunnen bovendien lekker spelen, eten in het familierestaurant Mäc SiSu en eindeloos oefenen op mooie kinderweides. De kids worden hier de hele dag vermaakt en kunnen tussendoor even bijkomen in de videokamer of speciale hangmatten. Verder is er een sprookjesgondel, spooktunnel en een iglodorp mét bioscoop. Ben je op zoek naar een mooie bestemming voor een wintersport met kinderen in Zwitserland, zet dit skigebied dan maar op je lijstje.

2. Serfaus-Fiss-Ladis (Oostenrijk)

De absolute topper onder de skigebieden voor een wintersport met kinderen is Serfaus-Fiss-Ladis. De kinderweides op de berg Schneealm, Murmlipark en Berta’s Kinderland zijn enorm groot en bieden zóveel afwisseling en avontuur, dat elk kind hier wil leren skiën. Kidscenter, kinderpodium, avonturenparcours, indoorspeeltuin; het zijn slechts enkele voorbeelden van de voorzieningen voor de kleintjes. En natuurlijk zorgen levensgrote mascottes Murmli en Berta ervoor dat de kinderen aangemoedigd worden. Als je kids eenmaal in Serfaus-Fiss-Ladis zijn geweest, willen ze nooit meer iets anders.

Serfaus-Fiss-Ladis een van de beste skigebieden wintersport met kinderen

3. La Norma (Frankrijk)

Dit Franse autovrije dorp is helemaal ingesteld op families met kinderen. Doordat er geen auto's in La Norma rijden, kunnen de kleintjes in alle rust en veiligheid ravotten en spelen in de sneeuw. Leren skiën doen de allerkleinsten in de Club Piou Piou, terwijl de meer ervaren kids het bescheiden skigebied intrekken. Met de 65 km aan pistes is het een heerlijk overzichtelijk skigebied en raak je elkaar niet snel kwijt. La Norma heeft veel faciliteiten voor kinderen en is hierdoor ook onderscheiden met het 'Family Plus Mountain Label'.

4. Zillertal Arena (Oostenrijk)

In de Zillertal Arena hebben niet alleen de kinderen het naar hun zin, maar ook papa en mama kunnen zich hier heerlijk uitleven in een groot en afwisselend skigebied. Het hooggelegen, sneeuwzekere Königsleiten is een sfeervol dorpje met een mooie oefenweide voor de kleintjes. En hoewel Gerlos een reputatie heeft als après-skidorp, zijn hier de omstandigheden ook ideaal voor een wintersport met kinderen. Midden in het dorp ligt een prachtig kinderland en ook op de berg zijn prima mogelijkheden voor de hele familie. Tot slot is ook Zell am Ziller een heerlijk dorp voor families. Het is hier een stuk rustiger.

Wintersport met kinderen in de Zillertal Arena

5. Stubaital (Oostenrijk)

Fulpmes in het Stubaital is een klein en sfeervol dorpje met het overzichtelijke skigebied Schlick 2000. Het skigebied met zo’n 40 km aan pistes ligt net boven het dorp in een schitterend berglandschap. De kinderen leren de beginselen van het skiën in Big Ron's Kinderland, dat direct bij het middenstation van de gondel ligt. Ook kleintjes vanaf 3 maanden kunnen hier worden opgevangen in de warme en gezellige speelkamer. Daarnaast beschikt de sneeuwzekere Stubaier Gletscher aan het eind van het dal over een groot kinderland en uitstekende faciliteiten voor de hele familie.

Kindvriendelijke skigebieden

6. Maria Alm (Oostenrijk)

Een wintersport met kinderen is leuk, maar het moet wel een beetje betaalbaar blijven. Maria Alm is daarom een uitstekende optie! Gezinnen met kleine kinderen zullen vooral de pistes op de Natrun, direct bij het dorp, waarderen. Zodra ze de bochten onder de knie hebben, kan de stap gemaakt worden naar de Aberg of de rest van Hochkönig. In beide skigebieden van Maria Alm zijn speciale pistes voor kinderen: Hugo's Kinderland en Schneewutzel Kinderclub. Voor kleine waaghalzen is er een speciale Funslope en Beginner Funpark in Natrun.

7. Tiroler Zugspitz Arena (Oostenrijk)

De Tiroler Zugspitz Arena bestaat uit vijf verschillende skigebieden en diverse dorpen. In Ehrwald zijn families met kinderen absoluut aan het juiste adres. Op de Ehrwalder Alm liggen perfecte afdalingen voor de hele familie, lekker breed en niet moeilijk. Uiteraard is er een fijn kinderland voor de eerste bochten op de ski's. Ook het dorp Lermoos heeft een prachtige oefenweide voor kinderen in het dal. Hier leren de allerkleinsten op een leuke manier de grondbeginselen van de wintersport. Ze hebben hier zelfs een gondellift op de oefenweide, hoe comfortabel wil je het hebben?

Beste skigebieden wintersport met kinderen Tiroler Zugspitz Arena

8. Kronplatz (Italië)

Kronplatz is een perfect gebied voor een wintersport met kinderen in Italië, omdat de afdalingen hier over het algemeen heerlijk breed en niet al te lastig zijn. Je hebt er dus alle ruimte om te oefenen. Hoewel de meeste dorpen rondom de Kronplatz familievriendelijk zijn, springen Olang en St. Vigil in Enneberg er wel uit qua skischool en familiefaciliteiten. Het zijn rustige dorpjes waar kids ook naast het 'serieuze werk' op de pistes, lekker kunnen spelen in de sneeuw. En maak je geen zorgen om de taal, in dit stukje Italië spreekt men Duits.

9. GrandValira Resorts Andorra (Andorra)

Niet alleen in de Alpen, maar ook in de Pyreneeën vind je skigebieden die fantastisch zijn voor een wintersport met kinderen. GrandValira Resorts Andorra wordt gevormd door de drie familievriendelijke skibestemmingen Ordino Arcalís, Pal Arinsal en GrandValira. Samen goed voor 308 km aan pistes en met één skipas te skiën. Pal Arinsal biedt mogelijkheden voor kinderopvang, er is een leuk kinderland en in sector Arinsal zijn twee skischolen aanwezig waar privélessen en lessen in groepsverband worden aangeboden. Ordino Arcalís ligt hier zo'n 30 minuten vandaan. Dit is het kleinste gebied in Andorra, maar wel met grootste familiemogelijkheden. Boven Els Planells ligt een uitgebreid kinderland met oefenweide en spannende obstakels. In het Jardí de Neu Kids Forest leren ze spelenderwijs de eerste bochtjes op ski’s, er zijn mogelijkheden voor kinderopvang en ook is er een spannend race circuit en een speciale freeride zone voor kids. In GrandValira vinden families uitgebreide mogelijkheden. Dit is het grootste skigebied van de Pyreneeën en in de verschillende sectoren zijn meerdere leuke kinderlanden, oefenpistes en funpistes (Yokai en Bababoom Circus) te vinden.

Wintersport met kinderen in Andorra
© Visit Andorra @andorraworld

10. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental (Oostenrijk)

In SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental zijn de pistes over het algemeen niet al te moeilijk. Kinderen die al lekker skiën, kunnen hier mooie dagtochten maken samen met hun ouders. Voor de kleintjes, die voor het eerst op de skietjes staan, zijn er prachtige kinderlanden in onder andere Ellmau en Westendorf. Vind je het handiger dat zowel de kinderopvang als de skischool op de berg te vinden zijn, kies dan voor Scheffau am Wilder Kaiser of Brixen im Thale. De plaatselijke skischolen nemen ieder jaar veel Nederlandse leraren in dienst, zodat kinderen fijn in hun eigen taal les kunnen krijgen.

Wintersport met kinderen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.