Skip to navigation Skip to main content

10 bestemmingen waar beroemdheden skiën

Er zijn wintersportbestemmingen waar je zomaar ineens naast een beroemdheid in de stoeltjeslift kunt zitten. BN-ers, Hollywoodacteurs, sporthelden en internationale sterren worden veelvuldig gespot op de pistes van de mondaine skidorpen. Stuk voor stuk exclusieve dorpen met luxe chalets en uitgebreide voorzieningen. Sommige beroemdheden zijn zelfs zo gek van skiën dat ze een huis gekocht hebben in de bergen! Snowplaza heeft 10 bestemmingen op een rijtje gezet waar je een grote kans hebt om beroemdheden te spotten!

#1. Courchevel

Courchevel is een van de meest mondaine skidorpen van Frankrijk en beschikt zelfs over een eigen vliegveld. Geen wonder dat beroemdheden de weg naar deze chique plek weten te vinden. Niemand minder dan Leonardo DiCaprio, George Clooney, Lionel Richie en Geri Halliwell zijn wel eens in Courchevel geweest.

#2. Verbier

In Verbier kun je er bijna zeker van zijn dat je een celebrity tegen het lijf loopt. Het indrukwekkende rijtje wintersporters bestaat hier onder meer uit de Beckhams, Diana Ross, Bono, Ronan Keating en James Blunt. Laatstgenoemde heeft hier zelfs een eigen restaurant, La Vache. Overnachten in het chalet van multimiljardair Richard Branson behoort ook tot de mogelijkheden.

#3. Lech-Zürs

Lech am Arlberg is onlosmakelijk verbonden met onze Koninklijke Familie. Al sinds 1959 brengen de oranjes hier hun jaarlijkse wintersportvakantie door. Vast onderkomen is Gasthof Post van de familie Moosbrugger. Andere beroemdheden die Lech bezocht hebben zijn onder meer Tina Turner en Cliff Richard. Het nabijgelegen Zürs am Arlberg is geliefd bij René Froger.

#4. Zermatt

De schoonheid van Zermatt aan de voet van de Matterhorn is zelfs beroemdheden niet ontgaan. Door de aanwezigheid van diverse luxe hotels, een autovrij centrum en een uitgebreid skigebied hebben celebs als Brad Pitt & Angelina Jolie, Robbie Williams en Phil Collins al eens voor Zermatt als wintersportbestemming gekozen.

#5. Davos Klosters

Davos Klosters staat bekend als het skioord van Prince Charles. Al meer dan 30 jaar is hij hier op de pistes te vinden en ook William & Kate zijn hier al meermaals gesignaleerd. Er wordt ook gefluisterd dat Johny Depp hier regelmatig komt skiën.

#6. Méribel

Sinds Brigitte Bardot in 1960 op de pistes van Méribel werd gespot, staat deze bestemming in Les Trois Vallées op de radar van beroemdheden. Prins William en Kate Middleton stonden hier op de ski´s, net als Natalie Imbruglia en Sophie Ellis-Bextor. Harry Potter actrice Emma Watson kocht hier in 2008 een exclusief chalet.

#7. Crans Montana

Crans-Montana is al jaren geliefd bij de beroemdheden. Het mondaine dorp op een zonnige zuidhelling boven het Rhônedal heeft een internationale uitstraling door het organiseren van sportwedstrijden, congressen en evenementen. James Bond-acteur Roger Moore heeft hier een huis, Celine Dion is er meerdere malen gespot en Nicolas Sarkozy komt hier graag skiën.

#8. Kitzbühel

Met name tijdens de Hahnenkammrennen is het in Kitzbühel een komen en gaan van beroemdheden. Arnold Schwarzenegger is een vaste toeschouwer en lokale held Hansi Hinterseer loop je zeker tegen het lijf. Franz Beckenbauer en Prins Albert van Monaco stonden hier ook al eens op de ski’s.

#9. Gstaad

Wanneer er aan de winkelstraat boetieks van Hermès, Louis Vuitton, Cartier en Moncler zijn gevestigd weet je met wat voor bestemming je te maken hebt. Gstaad staat al jarenlang bekend als mondain en onder meer Roman Polanski, Bernie Ecclestone en Madonna brachten hier hun wintersport door.

#10. Ischgl

Het trendy Ischgl staat ook wel bekend als het ´Ibiza van de Alpen´. Er is een Pacha club en tijdens de Top of The Mountain concerten treden er wereldsterren als Rhianna, Alicia Keys, Robbie Williams en Elton John op. Paris Hilton vierde hier ooit eens haar verjaardag en het Duitse popicoon Dieter Bohlen staat hier graag op de ski´s.

Ben jij wel eens een beroemdheid tegengekomen op de piste?

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.