Skip to navigation Skip to main content

Verbier: nieuwe liftontwikkelingen

7152 - Verbier: nieuwe liftontwikkelingen (1)

Verbier is één van ‘s werelds populairste ski resorts en onderdeel van het grootste skigebied van Zwitserland, Les 4 Vallées. Om een vooraanstaand skigebied te blijven, werkt Verbier hard aan investeringen en ontwikkeling van het gebied. Op dit moment heeft het gebied drie lift renovaties op de agenda staan.

Nieuwe lift in La Chaux

De liftmaatschappij Televerbier heeft een vergunning aanvraag ingediend voor de vervanging van de huidige, trage ‘La Chaux 2’ stoeltjeslift. Het is de bedoeling om deze 4-persoonslift te vervangen door een snelle stoeltjeslift voor 6 personen. Veel skileraren en middelmatige skiers zijn erg blij met deze ontwikkeling, omdat La Chaux erg populair bij mensen met een lager skiniveau.

Mont Gelé

Na 65 jaar trouwe dienst is het tijd om de Mont Gelé kabelbaan te vernieuwen. De Mont Gelé staat bekend als de berg zonder pistes. Er zijn hier alleen twee gemarkeerde skiroutes en het gebied is bij freeriders zeer geliefd door de ongekende off-piste mogelijkheden. De lift zal vervangen worden door een nieuwe cabine voor 50 personen.

Nieuwe lift Esserts-Savoleyres nog steeds geblokkeerd

Het belangrijkste, nieuwe liftproject Esserts-Savoleyres, waar ik vorig jaar in september over schreef, is nog steeds geblokkeerd. Officieel is er nog steeds één dame in oppositie, die deze mooie ontwikkeling tussen Verbier en La Tzoumaz dwars zit. De combi-mix kabelbaan en stoeltjeslift had al lang in gebruik moeten zijn en de spanning neemt toe, omdat de oude kabelbaan van Savoleyres na 2018 niet meer gebruikt mag worden. We wachten met spanning af!

Maarten woont en werkt in Verbier, Zwitserland voor o.a. Altitude en Homepartner.

162 - Winter - Maarten

Over Maarten

Maarten woont sinds 2011 in de Alpen. In de winter werkt hij in Verbier en komt hij voor Poederbaas in minimaal 10 verschillende skigebieden. Hij schrijft over zijn ervaringen in de Alpen, geeft zijn mening en tips.