Skip to navigation Skip to main content

Feestelijke seizoensafsluitingen in de Alpen

7083 - Feestelijke seizoensafsluitingen in de Alpen (10)

In april eindigt voor veel skigebieden in de Alpen het skiseizoen, maar vaak wel met feestelijke seizoensafsluitingen. Er moet immers geproost worden op - ondanks corona - weer een heerlijke winter. Eindelijk konden we weer in alle Alpenlanden op de latten staan! Zo richting het eind van het skiseizoen wordt er van alles georganiseerd. Op die manier kun je niet alleen genieten van de laatste sneeuw van het jaar, maar ook nog eens van allerlei leuke extra’s. In dit artikel vind je de agenda met feestelijke seizoensafsluitingen en events in de Alpen in 2022.

Dansen en skiën onder de voorjaarszon tijdens Seizoensafsluitingen in de Alpen

Veel skigebieden laten het einde van het skiseizoen niet onopgemerkt voorbij gaan en organiseren daarom tal van events. Rocken, dansen en skiën onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje. Nog één keer knallen voordat de winter echt voorbij is! Van concerten tot wedstrijden en andere events: er zijn meer dan genoeg leuke seizoensafsluitingen in de Alpen om te noteren.

Last minute naar de sneeuw vanaf € 89,- per persoon

Dutchweek Kirchberg 2020

Ski Arlberg: Tanzcafé Arlberg & Der weisse Rausch

Na een pauze van meer dan twee jaar, transformeert het adembenemende landschap van Lech Zürs weer in een groot openluchtpodium. Van 3 tot en met 18 april 2022 kun je tijdens Tanzcafé Arlberg genieten van heerlijke deuntjes op de berg en in het dal. Hét muziekfestival voor wintersporters! Dit is overigens niet de enige feestelijke bijeenkomst in het skigebied. Op 23 april, een dag voordat het skigebied het skiseizoen echt beëindigd, vindt Der Weisse Rausch (ook wel The White Thrill) in Ski Arlberg plaats. Een legendarische skirace, waarbij 555 skiërs, snowboarders en telemarkers om 17.00 uur tegelijk op de massastart bij de Vallugagrat verschijnen. De race is maar liefst 9 km lang en uiteraard draait het erom wie als eerst beneden is. Een bizar spektakel!

Naar Ski Arlberg vanaf € 179,- per persoon, inclusief skipas ›

Ski amadé: Palmen auf den Almen, Ski & Golf én meer

In de grootste skiregio van Oostenrijk, Ski amadé, ben je aan het juiste adres voor allerlei leuke evenementen. Met Pasen moet je op de Hauser Kaibling zijn voor de grote 'paasei- en schatzoektocht'. Schladming-Dachstein organiseert dan het grote Paasfamiliespel. Van 15 t/m 17 april komen skiën en golfen samen tijdens Ski & Golf in Gastein en op 16 en 17 april ben je in datzelfde skigebied aan het juiste adres voor Palmen auf den Almen. Een uniek event, waarbij je kunt genieten van heerlijke cocktails tussen palmbomen op 1600 meter hoogte.

Vanaf € 169,- per persoon, inclusief skipas, naar Ski amadé ›

Ötztal: spectaculaire seizoensafsluitingen

Het Ötztal eindigt skiseizoen 2021/2022 met een aantal spectaculaire seizoensafsluitingen. De eerste heb je helaas gemist en met een beetje mazzel vier je vandaag feest tijdens de tweede dag van het Electric mountain festival in Sölden. Maar er komt nog meer! Op 22 april vindt het gletsjerspektakel Hannibal in Sölden plaats op de Rettenbachgletscher. Deze indrukwekkende skishow met pistenbully's, helikopters, sneeuwscooters en paragliders wil je een keer hebben bijgewoond! Gek op lekker eten en goede wijn? Van donderdag 21 t/m zondag 24 april staat Sölden in het teken van Wein am Berg.

Naar Sölden vanaf € 239,- per persoon mét skipas!

7083 -  (37)

Obertauern: Gamsleiten Kriterium

Van 21 t/m 24 april kun je gaan schatzoeken in het skigebied van Obertauern. Dit jaar vindt alweer de 14e editie van het evenement plaats. Er zijn maar liefst 30 schatten begraven, waaronder de hoofdprijs: een BMW X1 sDrive.

Aanbiedingen Obertauern

Zermatt: Zermatt Unplugged

Zermatt Unplugged staat voor onvervalste topmuziek van nieuwkomers en wereldsterren. Met maar liefst 18 stages en 137 concerten in vijf dagen is dit het ultieme muziekfestival voor wintersportliefhebbers. Dit keer staan onder andere Ellie Goulding, Thom Yorke en Rea Garvey op de bune. Van 5 tot en met 9 april geniet je niet alleen van de Matterhorn, maar ook van heerlijke optredens.

Bekijk het aanbod in Zermatt ›

Pitztal: Hochzeiger Rockt

Een event waar veel wintersporters naar uitkijken is Hochzeiger Rockt in het skigebied Hochzeiger in het Pitztal. Op 10 april staan er diverse optredens op het programma (o.a. Lemo en Josh).

Vanaf € 283,- per persoon naar het Pitztal ›

Tignes: Black Shoes

Van 29 april tot 1 mei staat het Franse Tignes in het teken van Black Shoes. Een uniek telemark event dat dit jaar alweer voor de 30e keer plaatsvindt. Niet alleen professionals mogen meedoen, maar ook beginners. Skiën kan in Tignes nog tot begin mei en daarna opent het skigebied 's zomers nog een paar weken van 18 tot 31 juli.

Last minute naar Tignes vanaf € 229,- per persoon

Kitzsteinhorn: Gletscher Frühlingsfest

Op de Kitzsteinhorn boven Kaprun wordt de lente goed gevierd tijdens het Frühlingsfest van 29 april t/m 1 mei. Ski's testen, leuke feestjes, diverse optredens en goed eten kun je tijdens deze dagen verwachten. Ideaal voor iedereen die gek is op skiën, feesten en goed eten!

Vanaf € 159,- per persoon naar Zell am See - Kaprun ›

7083 -  (38)

Saas-Fee: Après-Ski Parade

Wist je dat Saas-Fee beschikt over een heuse 'après-ski mijl'? Als het skiseizoen ten einde komt, is dit dé plek om naartoe te gaan. Op 23 april vindt de seizoenafsluiting in Saas-Fee plaats in de vorm van de Après-Ski Parade. Vanaf 12 uur ben je welkom in de diverse skihutten, bars en restaurants om het seizoen feestelijk af te sluiten. Diverse nationale en internationale dj's zullen die dag de beste hits uit de speakers knallen.

Naar de Après-Ski Parade in Saas-Fee!

Ischgl: Spring Blanc

Het Oostenrijkse Ischgl komt dit jaar met een nieuw concept: Spring Blanc. Oftewel, een glinsterend wit voorjaar in de bergen. Omdat maar liefst 90% van de pistes van de Silvretta Arena boven de 2000 meter hoogte ligt, kun je hier nog tot begin mei op de latten staan. Maar dat niet alleen, er zijn ook allerlei leuke feestjes om bij te wonen. Bijvoorbeeld de Top of The Mountain concerten, Sundowner, Unlimited Cuisine of Mountain Breakfast. In Ischgl dans, eet en ski je het seizoen uit.

Met flinke korting naar Ischgl!
7083 -  (39)

Val Thorens: Jazz à Vienne en Dutchweek

Jazzliefhebbers kunnen 16 t/m 18 april in hun agenda noteren. Op die dagen staat Val Thorens in het teken van Jazz à Vienne. Dit jaar kun je artiesten als David Walters, Elodie Mam's en Hello Pillow verwachten. Is Jazz niet helemaal jouw muziekstijl? Dan is Dutchweek Val Thorens misschien een leuke optie. Van 30 t/m 7 april kleurt Val Thorens voor het zoveelste jaar oranje en wordt het seizoen feestelijk afgesloten.

Val Thorens met skipas vanaf € 245,- per persoon!

Livigno: Snowland Musicfestival

We sluiten het lijstje feestelijke seizoensafsluitingen af met het Snowland Musicfestival in Livigno. Van 23 t/m 29 april staat het Italiaanse dorp in het teken goede muziek en gezelligheid. Heerlijke hits kun je onder andere verwachten van Bob Sinclar, Jude & Frank, MATTN, The Cube Guys en Rudeejay.

Boek een wintersport naar Livigno ›

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.