18 maart 2016 door Miranda in 'Live vanuit de sneeuw', Reisverslagen''

Live vanuit Tirol: geweldige pistes en zon (fotoreport)

Snowplaza maakt op dit moment een roadtrip door Tirol. Afgelopen zondag kon je Ehrwald, Lermoos, Serfaus en Fiss en genoten van geweldige pistecondities en ook het weer werd steeds zonniger. Zo moeizaam als de winter tot nu toe verliep, met relatief weinig sneeuw en milde temperaturen, zo'n prachtige finale lijkt dit wintersportseizoen te krijgen. De sneeuw van de afgelopen weken heeft een mooie basis gelegd en de zon schijnt nu volop. Wie nu nog naar de Alpen gaat, zit goed!

Tiroler Zugspitz Arena: koud, sneeuw en zon

Maandag, dinsdag en woensdag waren we op de pistes in de Tiroler Zugspitz Arena. De week begon redelijk zonnig en de pistes lagen er - zeker voor maart - prima bij. Op dinsdagmiddag begon het te sneeuwen tot in het dal. De afdalingen kregen er een mooi vers laagje bij, waardoor de condities op woensdag echt top waren. Pistecondities die je normaal misschien in januari zou aantreffen, en dat aan het einde van het seizoen! De temperatuur was redelijk laag, dus de sneeuw bleef perfect. De straffe wind blies de (sneeuw)wolken weg, en het werd een prachtige dag!

Lermoos

Lermoos op een koude januaridag? Nee hoor, afgelopen maandag!

Ehrwalder Alm

Heerlijke pistes op de Ehrwalder Alm

Ehrwalder Alm

Genieten op het terras in Ehrwald

Lermoos

Fantastische pistes met verse sneeuw op woensdag in de Tiroler Zugspitz Arena

Serfaus-Fiss-Ladis: Kaiserwetter en perfecte pistes

Gisterochtend zijn we doorgereden naar Serfaus-Fiss-Ladis. Ook hier was een vers laagje sneeuw gevallen wat de boel lekker had opgefrist. Spierwitte bergtoppen, een strakblauwe lucht en een stralende zon; we konden niet wachten om de ski's onder te klikken. Dat het wintersportseizoen in Serfaus nog niet voorbij is, was direct duidelijk. Het was nog behoorlijk levendig in het dorp en ook op de pistes was het gezellig druk, maar zeker niet overvol. De condities op de pistes waren ook hier dik in orde. De liften in Serfaus-Fiss-Ladis reiken tot ruim 2800 meter en vooral de sneeuw op de hoogste afdalingen was top. Genieten met hoofdletters!

Serfaus

Uitzicht op de hoogste pistes van Serfaus

Serfaus-Fiss-Ladis

Het wintersportseizoen is nog in volle gang in Serfaus-Fiss-Ladis

Heerlijke pistes

Heerlijke pistes met uitstekende sneeuw

See alm, Serfaus

De nieuwe Seealm berghut blakend in de zon

Nieuwe video's en tips

De afgelopen weken waren we onderweg om nieuwe video's van skigebieden en dorpen te maken. Deze zullen we de komende maanden monteren en online zetten. Uiteraard hebben we ook weer veel tips verzameld voor de mooiste pistes, de beste berghutten, de gezelligste après-ski en de fijnste restaurants. Op deze manier hopen we je te helpen met het vinden van een mooie bestemming voor je volgende

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt