Skip to navigation Skip to main content

Kronplatz: 5 tips voor je wintersport (video)

7005 - Kronplatz: 5 tips voor je wintersport (video) (1)

Kronplatz, of Plan de Corones in het Italiaans, is de naam van een berg en een gelijknamig skigebied in Zuid-Tirol. Deze opvallende berg ligt vlakbij de sfeervolle plaats Bruneck. Kronplatz is onderdeel van de Dolomiti Superski en biedt ruim 100 km aan pistes die over het algemeen niet heel moeilijk zijn. De afdalingen zijn heerlijk breed en perfect geprepareerd. Ook wanneer de natuursneeuw het hier af laat weten, hoef je je over de kwaliteit van de pistes geen zorgen te maken: ze zijn hier meesters in pistenpreparering. En hoewel men in dit gedeelte van Italië Duits spreekt, bieden de (berg)restaurants naast typische berggerechten ook veel lekkere Italiaanse specialiteiten. Snowplaza.nl ging op verkenning en geeft je 5 tips voor jouw wintersport in Kronplatz.

#1. Piste: dalafdaling naar Ried-Percha

De 7 km lange dalafdaling naar Ried-Percha is een absolute must-do. De piste is rood en blauw en onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten. Direct bij het dalstation stopt de trein "Ski Pustertal Express", deze brengt je snel en eenvoudig naar bijvoorbeeld Bruneck of Sexten.

#2. Pisterestaurant: Corones

Op de top van de Kronplatz ligt het bergrestaurant Corones. Bij mooi weer kun je genieten op het terras, maar ook tijdens slecht weer is dit restaurant een aanrader. In de moderne, maar knusse stube boven, is de service vriendelijk, snel en het eten heerlijk.

#3. Après-ski: K1 bij het dalstation Reischach

Tijdens de après-ski heb je even helemaal niet het gevoel dat je in Italië bent. Bij het dalstation van Reischach klinken iedere middag de bekende klanken van Duitstalige après-skihits door de boxen. Regelmatig gaat hier het dak eraf en dansen de wintersporters op de tafels. Erg gezellig!

#4. Naast het skiën: bezoek Bruneck-Brunico en het Messner Mountain Museum

Bruneck-Brunico is geen typisch wintersportdorp, maar een bijzonder sfeervol en mooi stadje. Hier kun je uitstekend winkelen of iets eten/drinken op één van de vele terrassen. Ook een bezoekje aan het Messner Mountain Museum is de moeite waard. Een tweede Messner Mountain Museum vind je bovenop de Kronplatz.

#5. Restaurant: pizzeria Le Bistro Arc

De pizza's in Bruneck zijn écht Italiaans en lekker. Wij vonden vooral houtoven pizza bij pizzeria Le Bistro Arc erg goed. Heerlijk knapperig en smaakvol. Maar eigenlijk kun je overal in Bruneck heerlijk eten.

Kronplatz

Heb jij nog tips voor een wintersport in Kronplatz? Laat een reactie achter.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.