15 februari 2016 door Joris in 'Auto''

Met de auto op wintersport: voorkom financiële verrassingen

Ga jij met de auto op wintersport de komende weken? De afgelopen tijd schreven we al vaker een artikel met tips voor wintersporters die met de auto richting de Alpen gaan. In dit weblog kon je lezen wat je moet doen als je met pech langs de weg komt te staan. Vorige week gaven we je tips hoe je je auto klaar kunt maken voor de wintersport. Maar ondanks alle goede voorbereidingen kan er altijd nog wat gebeuren onderweg. Het is misschien 'een open deur', maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

Check je verzekering voor je op wintersport gaat

Het is altijd goed om nog even je verzekeringspapieren erbij te pakken voor je op wintersport gaat. Zorg ervoor dat je je groene kaart meeneemt en het nummer van de Alarmcentrale. Als je toch de papieren in de hand hebt, is het goed even de kleine lettertjes van je autoverzekering te lezen. Hoe zit het met pechhulp in het buitenland? Is dit goed meeverzekerd? Met wie moet je contact opnemen en wat is wel/niet inbegrepen? Krijg je vervangend vervoer als je auto niet snel gerepareerd kan worden, zodat je toch kunt doorrijden naar je wintersportadres?

Klik hier voor meer informatie over goede wegenwachtservice >

De kosten kunnen snel oplopen

Als je langs de weg staat met pech en je hebt hulp nodig, kunnen de kosten snel oplopen. De kans is groot dat je in het weekend onderweg bent, waardoor de tarieven van hulpdiensten nog hoger zullen liggen. Als je 'geluk' hebt ben je met een paar honderd euro klaar, maar er zijn helaas genoeg pechvogels die door een pechgeval met hun auto een paar duizend euro bij hun wintersportvakantie moesten optellen.

Met de auto op wintersport

Zorg er dus voor dat je goed verzekerd op wintersport gaat.

Lees meer artikelen over met de auto op wintersport

Lees hier meer informatie over met de auto op wintersport:

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.