Skip to navigation Skip to main content

15 redenen om een keer naar Turracher Höhe te gaan

6905 - 15 redenen om een keer naar Turracher Höhe te gaan (1)
Prosecco drinken in een ligstoel in Turracher Höhe op de piste

Turracher Höhe ligt op de grens van Steiermark en Karinthië en is een onontdekte wintersportparel zonder massatoerisme. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik het al een aantal keer heb mogen bezoeken. Turracher Höhe is een klein en gemoedelijk skigebied met 42 pistekilometers. De pistes bevinden zich aan beide zijden van het gelijknamige meer. Turracher Höhe is zo’n plekje dat je eigenlijk liever voor jezelf houdt, zodat het er ook heerlijk rustig blijft, maar vooruit, we delen het toch. Hierbij onze redenen, waarom je zeker een keer naar Turracher Höhe zou moeten gaan.

#1. De reis erheen is al de moeite waard

Oké, 1.068 km rijden vanaf Utrecht is best ver, maar het laatste uurtje van de reis is absoluut de moeite waard. Je wordt direct overvallen door de schoonheid van het besneeuwde landschap en de rust, als je omhoog rijdt naar Turracher Höhe, dat op ruim 1700 meter hoogte ligt.

#2. Skiën in een sprookjesachtige omgeving: het grootste dennenbos van Europa

Turracher Höhe ligt in het grootste dennebos van Europa. De omgeving is werkelijk prachtig en al helemaal met een verse laag sneeuw! Skiën terwijl je omringd wordt door duizenden besneeuwde dennenbomen is niet gewoon mooi, maar heel erg mooi.

Skiën in een sprookjesachtige omgeving: het grootste dennenbos van Europa

Prachtig uitzicht op de bossen vanuit de skilift

#3. Ski in - ski out: je hebt je auto niet nodig

Bijna elke accommodatie in Turracher Höhe is per ski bereikbaar. Je klikt je latten 's ochtends bij de voordeur onder of je loopt een klein stukje naar de lift. De auto kan de hele week blijven staan.

#4. De pistenbutler

Geniaal: de pistenbutler! Hij skiet rond in het skigebied of je komt hem tegen op zijn sneeuwscooter om wintersporters in de watten te leggen. De pistenbutler zorgt voor gratis prosecco, zakdoekjes, druivensuiker en zonnenbrand.

#5. Gratis uitstapjes met de pistenbutler

Wanneer je in één van de deelnemende accommodaties logeert kun je meedoen aan de gratis activiteiten met de pistenbutler. Winterwandelen, op pad met sneeuwschoenen, 'Early Bird' (als eerste op de piste inclusief ontbijt) of een 'Genusssafari' op ski's door het gebied. Tijdens deze laatste tocht ga je langs diverse berghutten waar je bijzondere hapjes kunt proeven.

Sneeuwschoenwandelen in Turracher Höhe met de pistenbutler

Sneeuwschoenwandelen met de pistenbutler

#6. Seetaxi

Het skigebied van Turracher Höhe ligt aan twee kanten van de Turracher See. Om dit bevroren meer over te steken is er de 'Seetaxi'. Het is een leuke en bijzondere manier om naar de andere kant van het skigebied te komen. Al glijdend op ski's word je voortgetrokken over het meer.

Seetaxi Turracher See

De Seetaxi brengt je op een unieke wijze over het bevoren meer

#7. Het skigebied voelt groter dan de 42 km die het telt

42 km piste is misschien niet heel indrukwekkend, maar toch voelt dit skigebied alles behalve klein. Dit komt omdat het zeer uitgestrekt is. Het ligt aan beide zijden van het bergmeer. Wij vonden het bepaald geen straf om de afdalingen een aantal keren achter elkaar te doen: heerlijk!

#8. Sneeuwzeker, ruimte op de pistes en geen wachtrijen

We hadden meer dan eens de piste (bijna) helemaal voor ons alleen. Volle bak naar beneden carven of lekker rustig met de familie afdalen. Dat kan in Turracher Höhe. En als je bij de lift komt, hoef je eigenlijk nooit te wachten. Door de ligging is het gebied bijzonder sneeuwzeker van november tot mei.

Brede piste in Turracher Höhe

Brede pistes waar je heerlijk de ruimte hebt

#9. Brede en niet al te moeilijke pistes

Extreem moeilijk wordt het eigenlijk nooit in Turracher Höhe. De afdalingen zijn super breed en liggen overwegend in de vallijn, waardoor je fijne (carve)bochten kunt draaien. Verder troffen we perfect geprepareerde pistes, zonder nare overgangen of hobbels van de pistebully.

#10. Gastvriendelijkheid en service van de locals

Eigenlijk tref je overal in de Alpen vriendelijke mensen, maar we vonden de locals in Turracher Höhe wel erg 'Gemutlich' en relaxed. Van de liftmannen tot het personeel in de berghutten en hotels; iedereen is vriendelijk, behulpzaam en heeft service hoog in het vaandel staan. Je voelt je er snel welkom en thuis.

Ligstoeltjes op de piste in Turracher Höhe

Heerlijke service: overal in het skigebied staat gratis ligstoelen

#11. Geen 'skifabriek' en massatoerisme

Het gehaaste en drukke Nederlandse leven ben je al snel vergeten als je aankomt in Turracher Höhe. Je vindt hier geen massatoerisme, overvolle parkeerplaatsen of hectiek bij de skiverhuur of liften. Het is er gemoedelijk en heerlijk rustig. Genieten!

#12. Kleine, knusse berghutten met bioproducten

In Turracher Höhe houden ze niet van grote ongezellige buffetrestaurants. Je vindt hier overal in het skigebied kleine sfeervolle hutten met vriendelijke bediening. Bijna elke hut heeft zijn eigen specialiteiten. De meeste daarvan zijn biologisch.

Kleine, knusse berghutten met bioproducten

Een van de sfeervolle berghutten in het skigebied van Turracher Höhe

#13. Meer dan alleen maar skiën

Turracher Höhe is een bestemming waar mensen niet alleen komen om te skiën. Je kunt er diverse andere winterse activiteiten ondernemen, zoals (sneeuwschoen)wandelen, langlaufen, rodelen en sneeuwscooterrijden. Daarnaast kun je hier ook volop genieten van wellness en wordt er de tijd genomen om lekker te eten en te drinken.

#14. Moderne voorzieningen van hoge kwaliteit

Ondanks dat Turracher Höhe niet groot is, zijn de voorzieningen wel groots en van goede kwaliteit. Snelle en moderne liften, goede pistepreparering en onverwachte extra's zoals een 'Wohnzimmer' bij het dalstation van de Kornockbahn. Dit is een soort woonkamer met banken waar je even bij kunt komen en opwarmen, gratis een appeltje kunt pakken of je lunchpakket kunt opeten.

#15. Goede prijs-kwaliteitverhouding

Kleinere skigebieden zijn vaak wat voordeliger, en dat geldt ook voor Turracher Höhe. Ook de prijzen van het eten en drinken in de berghutten is vriendelijk en je krijgt veel waar voor je geld in de accommodaties.

De nadelen

Zoals je hierboven al kunt lezen zijn wij na een bezoek aan Turracher Höhe absoluut fan. Maar we moeten natuurlijk ook objectief proberen te blijven, dus hebben we gezocht naar nadelen:

  • Het skigebied is te klein voor wintersporters die houden van lange en afwisselende dagtochten.
  • Met een hoogteverschil van zo'n 500 meter, zijn de pistes niet al te lang.
  • Liefhebbers van steile afdalingen komen hier met 3 km aan zwarte pistes niet echt aan hun trekken.
  • Er is geen centrum of gezellige winkelstraat waar je 's avonds nog even een wandeling kunt maken.
  • In de K-alm is het 's middags na het skiën gezellig, maar stampende après-ski ga je in Turracher Höhe niet vinden.
  • Turracher Höhe

    Nou ja, zo blij werden wij dus van Turracher Höhe...

    Turracher Höhe: bijzonder fijn

    Samenvattend is Turracher Höhe een heerlijke plek voor wintersporters die van natuur, rust en een bijzondere wintersportbeleving houden. Perfect voor families en genieters, maar minder geschikt voor de echte kilometervreters après-ski party-animals.

    Heb jij Turracher Höhe wel eens bezocht?

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.