Skip to navigation Skip to main content

Wallis: winterparadijs tussen hemel en aarde

In het Wallis liggen 45 vierduizenders en de hoogste skigebieden van Zwitserland. Hier is sneeuwzekerheid op meer dan 2400 kilometer aan pistes gegarandeerd. Skiën is mogelijk tot een hoogte van bijna 4000 meter! Maar ook buiten de piste valt er genoeg te beleven. Wandelen door de besneeuwde bossen, sneeuwschoenwandelen in de bergen, een sleerit in de maneschijn of ontspannen in de thermale baden. Wie van winter houd, zal van het Wallis houden! Een winterparadijs tussen hemel en aarde.

Hotspot voor skiërs en snowboarders

De cijfers van het Wallis spreken voor zich: meer dan 2400 km piste, 45 majestueuze vierduizenders en skigebieden tussen de 1500 en 4000 meter hoogte. Over wachttijden hoef je je geen zorgen te maken aangezien de gebieden over moderne liften beschikken die het grootst mogelijke comfort bieden. Ook dit wintersportseizoen zijn er weer diverse liften in gebruik genomen. Zo heeft Zermatt een nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift en in St-Luc/Chandolin in het Val d’Anniviers kan een nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift tot 1600 personen per uur naar het skigebied vervoeren.

Wandelwalhalla Wallis

Naast uitstekende ski- en snowboardmogelijkheden is Wallis ook de plek om te winterwandelen. De regio beschikt over zo’n 1000 kilometer goed onderhouden winterwandelwegen. Zoek je liever de ongerepte natuur op dan kun je gaan sneeuwschoenlopen door het winterlandschap. Prachtige trails voeren door besneeuwde bossen, over uitgestrekte sneeuwvelden en langs indrukwekkende vierduizenders.

De smaken van het Wallis

Tijdens je vakantie in het Wallis ontkom je niet aan het proeven van de heerlijke wijnen, prachtig fruit en smakelijke vlees- en kaasspecialiteiten. De natuurproducten zijn stuk voor stuk heerlijk van smaak en met liefde geproduceerd. Op een zonnig terras van een echte Walliser raclette genieten en de blik over de majestueuze bergtoppen laten glijden … dat maakt je gelukkig!

Top-evenementen

  • AUDI FIS Wereldbeker Alpineskiën voor dames in Crans-Montana
  • Nendaz Freeride, 11 - 16 maart 2016
  • Festival Rock The Pistes, 13 - 19 maart 2016
  • Zermatt Unplugged, 5 - 9 april 2016
Klik hier voor meer informatie over het Wallis >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.