Skip to navigation Skip to main content

De mooiste skigebieden ter wereld

Bij een wintersportreis gaat het niet enkel om het skiën of snowboarden, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Nu staat het ene skigebied bekend vanwege de lange pistes of de beste après-ski, maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste skigebieden ter wereld? Bij de mooiste denken we dan bijvoorbeeld aan de meest adembenemende uitzichten vanaf de piste of een waanzinnig mooie natuurlijke omgeving. Hieronder vind je de vijf mooiste locaties voor een onvergetelijke wintersportvakantie en tevens een paar tips voor de prachtigste afdalingen.

Cortina d'Ampezzo, Italië

De Italiaanse Alpen en dan met name de Dolomieten zijn van december tot april echt een must voor skiërs. Hier, in Cortina d'Ampezzo, bevindt zich ook een van de mooiste pistes ter wereld genaamd de Hidden Valley. Deze afdaling is een tocht langs de steile kliffen en pieken van de Dolomieten waarbij je onderweg uitkijkt op bevroren watervallen omringd door een adembenemende natuur. De piste begint op de Lagazuoi op de top van de Passo Falzaregi kabelbaan en eindigt in een vallei. Vanaf hier kun je kiezen; of je laat je door een slee getrokken door paarden naar je verblijf brengen of je pakt de skibus.

De bergen rondom Cortina d'Ampezzo, Italië

Mürren, Zwitserland

De Schiltorn in Mürren werd ineens wereldwijd op de kaart gezet door zijn rol in een James Bond film. Deze berg heeft een ongelofelijk mooi panorama en behoort nu tot de topbezienswaardigheden van de Jungfrau regio. De Schilthorn - Mürren run is hier een van de mooiste afdalingen waarbij je continu omringd bent door bergen waarbij je soms zelfs het gevoel hebt dat je ze aan kunt raken. Voordat je naar beneden afdaalt kun je op de top van de berg genieten van het 360-graden panorama vanaf het terras in het ronddraaiende restaurant.

Het restaurant op de Schiltorn in Mürren(Foto: Swissrailways.com)

Evasion Mont Blanc, Frankrijk

Het alom bekende skigebied Evasion Mont-Blanc in de buurt van de gelijknamige en bekendste berg van Frankrijk, is een perfect gebied voor een uitdagende wintersportvakantie. Een van de mooiste pistes hier is de L'Epaule. Deze lange en gemakkelijke rode piste biedt een waanzinnig mooi uitzicht op de omliggende bergreuzen. Voor het eerste nabijgelegen dorpje moet je de reis tot helemaal onderaan de piste afleggen waarbij je uiteindelijk uitkomt bij het pittoreske schilderachtige dorpje St. Nicolas de Veroce.

Evasion Mont Blanc

Lake Louise, Canada

Het skiresort Lake Louise is een fenomenaal plaatje om te zien en heeft echt die “wow” factor. Het ene uitzicht is nog spectaculairder dan de andere en draagt bij aan een onvergetelijke ski – of snowboardervaring. Daarnaast is Lake Louise zeer gezinsvriendelijk en telt het gebied diverse pistes die zowel geschikt zijn voor de beginner als voor de meer ervaren wintersporter. Ook zijn er prachtige off-piste mogelijkheden. Wil je direct aan het meer verblijven dan kun je ervoor kiezen om een kamer te boeken in het imposante kasteel genaamd Chateau Lake Louise.

Lake Louise, Canada

Val Gardena, Italië

Val Gardena is onderdeel van de Dolomiti Superski. Vanuit Val Gardena is de Sella Ronda een skitocht die je niet mag missen. Het is een van de twaalf skitochten binnen het gebied van de Dolomiti Superski. De Dolomieten staan niet voor niets op de lijst van de UNESCO wereldnatuurerfgoed. Wanneer je de tocht over de Sella Ronda doet kom je onderweg langs uitzichten die je nooit meer zult vergeten. Je kunt de tocht zowel tegen de klok in als met de klok mee maken en iedere skiër, zowel de pro als de lichtgevorderde, kan deze tocht binnen een tijdsbestek van 4 tot 8 uur maken.

Het Sella Massief in Italië

Welk(e) skigebied(en) horen volgens jou ook in dit lijstje thuis?

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.