Skip to navigation Skip to main content

Live vanuit Arosa: voorjaarsskiën tijdens de kerstvakantie (video)

Uiteraard maakten wij ons ook wel zorgen toen we afgelopen weekend afreisden naar het Zwitserse Arosa. Zou er een beetje te skiën zijn? Hoe liggen de pistes erbij? Een week zonder verse sneeuw was voorspeld, oh jee...Nu we er een paar dagen zijn kan ik alleen maar concluderen dat we een heerlijke week hebben. Natuurlijk zou het fijn geweest zijn als er een bak verse sneeuw was gevallen en alles mooi wit zou zijn. Maar heerlijk skiën in de zon met voorjaarstemperaturen, op prima pistes, daar is eigenlijk niks mis mee.

Prima kunstsneeuw

Hoewel Arosa Lenzerheide in november nog een behoorlijke laag natuursneeuw heeft gehad, zijn de pistes nu vooral wit door de sneeuw uit de sneeuwkanonnen. Vooral 's ochtends zijn de afdalingen heerlijk. Niks harde kunstsneeuwpistes, maar fijne 'griffige' afdalingen waarop je heerlijk bochten kunt draaien. De bergbahnen hebben erg goed werk geleverd hier. Doordat het wat drukker is deze week worden de pistes in de middag minder. Geen probleem, het zonnige en zachte weer nodigt uit voor lange 'terrassessies' of een heerlijke wandeling in de zon. Wij vermaken ons hier prima!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.