Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: zacht en zonnig weekend

6764 - Videoweerbericht: zacht en zonnig weekend (1)

Videoweer door Diana Woei. Gisteren was het weer in de Alpen rustig en op veel plaatsen scheen de zon, dankzij een hogedrukgebied. Vandaag komt hier verandering in, vanuit het noordwesten trekken er wolken over de Alpen. Dit betekent lichte neerslag in het noordwesten. In het weekend blijft het weer echter droog, zacht en schijnt overwegend de zon. Sommige delen van de Alpen hebben morgen wat neerslag, maar dit stelt niet veel voor. We gaan een zonnig weekend tegemoet.


Een zonnige Alpenweekend

In Frankrijk scheen vanmorgen een heerlijk zonnetje. In de loop van de middag is dit veranderd in bewolking en in de Savoie en Berner Oberland valt later vandaag wat lichte sneeuw boven de 1000 meter. Onder de 1000 meter is het met name regen. Het zuidoosten van Zwitserland heeft geluk, hier blijft het overwegend droog en schijnt de zon. In Italië en Oostenrijk hetzelfde, overwegend droog en zonnig met temperaturen tussen de 6 en 12 graden. Zaterdag blijft het weer hetzelfde, overwegend droog en zonnig en in de Savoie en Berner Oberland valt her en der neerslag. Zondag blijft het weer onder invloed van het hoge drukgebied en schijnt overal in de Alpen de zon. De temperatuur zal iets dalen.

Op de hoogte blijven van de sneeuwval in jouw skigebied? >>

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.