Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: geen verse sneeuw

6760 - Alpenweer: geen verse sneeuw (1)

Afgelopen week is er veel sneeuw gevallen, wat resulteerde in prachtige witte webcambeelden. Wat fantastisch om te zien! Helaas is het deze week niet het geval en moeten we het doen met de sneeuw die er ligt. Een groot hogedrukgebied zorgt in de Alpen voor rustig en mild weer. Zeker niet vervelend voor degenen die zich nu in de bergen bevinden. Voorlopig wordt er weinig tot geen neerslag verwacht, dus helaas geen verse sneeuw op de pistes.


Zonnig en zacht

Vandaag en donderdag is het in de bergen overwegend zonnig. In de dalen kan de zogeheten “hochnebel” een rol spelen, zodat het daar niet altijd zonnig is. In delen van Oostenrijk zien we in eerste instantie nog wat meer wolken, maar ook daar is van neerslag geen sprake. Het is droog. In de bergen is het al snel 5 tot 10 graden.

Zonnig weer in de Alpen

Weinig of geen sneeuw

Ook vrijdag verandert er nog weinig, al zien we aan de noordwest en noordflank van het Alpenmassief de bewolking wat toenemen. Er schampt later een zwakke storing en heel misschien valt er in de nacht naar zaterdag wat lichte neerslag. De sneeuwgrens ligt overigens hoog, dus we hebben er sowieso niet veel aan. Zaterdag overdag is het al weer droog. De meeste zon zien we in Frankrijk en de Italiaanse Alpen, maar ook aan de noordflank in Zwitserland en Oostenrijk klaart het op. Het blijft zacht.

Saalbach-Hinterglemm weersverwachting

Ook op lange termijn zacht

Zondag en maandag heeft een hogedrukgebied het weer volledig voor het zeggen. De zon schijnt flink, het blijft droog en het is zacht. Alleen in de dalen kan het bij nevelvelden soms kil aan doen. Het klinkt voor wintersporters niet fijn, maar we moeten misschien wel tot half december wachten op serieuze sneeuwkansen.

Hochnebel in Hochkönig

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.