26 december 2015 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Val Gardena: skigebied voor jong en oud

In de winter is Val Gardena voor families, sportievelingen en rustzoekers een bijzondere hotspot. Hier kun je je verheugen op pisteplezier, cultuur, culinaire hoogtepunten en traditionele feestdagen te midden van het unieke decor van de Dolomieten, UNESCO Werelderfgoed. Het UNESCO Werelderfgoed van de Dolomieten, waar het natuurpark Puez-Geisler en de majestueuze Langkofel toe behoren, maken van Val Gardena een adembenemende wintersportbestemming. Iedere wintersporter moet hier eens op de piste hebben gestaan!

Skiën in het spoor van de profs

De kleine – en de grote – gasten kunnen in Val Gardena in de voetsporen van de profs treden. Op de legendarische 3,4 kilometer lange Saslong-piste wordt ieder jaar kort voor de feestdagen een internationale skiwedstrijd afgewerkt. Op 18 en 19 december suizen de skikampioenen met hoge snelheden over de piste richting het dal. Voor en na de wedstrijd is het de beurt aan families, cracks, snowboarders en andere wintersporters.

Pistes voor ieder niveau

Door het wereldkampioenschap skiën in 1970 vergaarde Val Gardena internationale bekendheid. Op 4 december gaat het wintersportseizoen van start en kan er weer geskied worden. Van glooiende pistes voor beginners tot steile afdalingen voor ervaren wintersporters, met meer dan 500 kilometer aan pistes kan iedereen zich hier vermaken. Freeriden, freestylen, carven, de mogelijkheden zijn eindeloos en dankzij de talloze sneeuwkanonnen zijn de pistes altijd in topconditie. Families en minder veeleisende skiërs voelen zich thuis op de zuidelijk georiënteerde pistes van skigebied Col Raiser/Seceda.

Pistes voor ieder niveau

Val Gardena kids

Ski de beroemde Sellaronda

16 berghutten nodigen uit tot het proeven van lokale specialiteiten en om te relaxen op de zonnige terrassen. Benieuwd naar interessante verhalen over het skigebied? Ga mee op de dagtour WM 1970 waarbij je alle bijzondere pistes aandoet en je meer over de geschiedenis van het gebied te weten komt. Een andere skitour die je niet mag missen is de 26 kilometer lange Sellaronda. Deze tour, waarbij je rond het Sellamassief skiet, is zowel voor beginners als gevorderden goed te doen. Door de samenwerking tussen de gebieden van de Dolomiti Superski heb je voor de Sellaronda maar 1 skipas nodig.

Familievriendelijk Val Gardena

Ook voor de jongste skiërs en snowboarders zijn er tal van mogelijkheden. Vanaf 2 jaar zijn de kids welkom bij de ski- en snowboardscholen, kinderopvang en crèche in de dorpen van Val Gardena. Ook op het gebied van aanbiedingen wordt er rekening gehouden met families. Zo betalen kinderen onder de acht jaar tijdens Val Gardena SuperKids week van 19 maart 2016 niks voor de accommodatie en skipas!

Wintersport Val Gardena inclusief skipas en skihuur € 300,- >

Familievriendelijk Val Gardena

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen