Skip to navigation Skip to main content

Mayrhofen: 5 tips voor je wintersport (video)

6736 - Mayrhofen: 5 tips voor je wintersport (video) (1)

 

Mayrhofen is een geliefde wintersportbestemming in het Oostenrijkse Zillertal. Het levendige dorp heeft een internationaal karakter en een bruisende après-ski. Het skigebied is onderdeel van de Ski Zillertal 3000 en biedt vooral de gevorderde skiërs voldoende uitdaging op de vele rode pistes. Snowplaza verkende het dorp, het skigebied en verzamelde een aantal tips voor jouw wintersport in Mayrhofen.

1 Piste: de zwarte 'Devils Run'

De stoeltjeslift Schneekar brengt je naar de top van de Horberg. Hier begint de mooie zwarte afdaling nummer 12 'Devils Run', een heerlijke benentrainer. Vind je deze piste iets te steil, dan kun je vanaf de top ook kiezen voor blauw of rood.

2 Pisterestaurant: Heidi's Hütte

Er zijn veel bergrestaurants in het skigebied van Mayrhofen, van grote buffetrestaurants tot kleinere knusse hutten. Wij vonden de Heidi's Hütte, net boven het dalstation van de Lämmerbichllift, erg leuk. Een zonnig terras, lekker eten en een snelle service.

3 Bijzonder: iglodorp White Lounge

Ahorn is een klein deelskigebied van Mayrhofen. Er hangt een relaxte sfeer en het is een stuk rustiger dan in het grote skigebied op de Penken. Hier vind je tevens het iglodorp White Lounge. Je kunt iets eten of drinken in de iglo of chillen in een ligstoel.

4 Après-ski: Brück'n Stadl

Aan après-ski geen gebrek in Mayrhofen. Of je nu rustig iets wil drinken op een terras of uit je dak wilt gaan op Duitse meezingers; het kan hier allemaal. Wij vonden het erg gezellig in de Brück'n Stadl, een aanrader!

5 Restaurant: Neue Post

Hotel Restaurant Neue Post is een begrip in Mayrhofen. Hier eet je in een authentieke omgeving de heerlijkste lokale specialiteiten. Veel producten, zoals de wijn en het vlees, zijn van eigen productie, en dat proef je!

Heb jij nog tips voor een wintersport in Mayrhofen? Laat een reactie achter.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.