Skip to navigation Skip to main content

Skigebieden: vind je ideale bestemming

Vind het skigebied dat bij jou past! In dit weblog staan de beste skigebieden voor beginners, gevorderden en experts in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk. Snowplaza heeft al talloze skigebieden in de Alpen bezocht en kan jou van een passend advies voorzien. Zo sta jij straks met je gezin in een familievriendelijk skigebied of heb je als freestyler een prachtig snowpark tot je beschikking. In dit weblog vind je een overzicht van de beste skigebieden en geven we je tips om je wintersport tot een succes te maken.

Zo vind jij jouw ideale skigebied

Je kunt je ideale skigebied bepalen op basis van je wintersportervaring. Een beginner verlangt immers naar een totaal ander skigebied dan een ervaren wintersporter. Ook hebben wij skigebieden ingedeeld op basis van diverse thema’s: familie, après-ski, sneeuwzekerheid, sfeer, langlauf, snowboard en freeride. In dit weblog zijn alleen gebieden vermeldt die door Snowplaza met 5 sterren zijn beoordeeld in de betreffende categorie. Zit jouw skigebied er toch niet tussen? Met de Snowplaza bestemmingswijzer kun je op zoek naar een geschikt skigebied voor jouw komende wintersport.

Beginners

  • Gevorderden

  • Experts

  • Familievriendelijk

  • Gletsjer

  • Après-Ski

  • Langlaufen

  • Sfeer

  • Freestyle

  • Off-piste

  • Beginners: Tiroler Zugspitz Arena

    Skigebieden voor beginners beschikken over blauwe pistes, goede skischolen en comfortabele liften. De Tiroler Zugspitz Arena beschikt over meerdere kleine skigebiedjes die stuk voor stuk geschikt zijn voor beginners. Hier kan je ontspannen leren skiën en in alle rust je bochten draaien. Dankzij moderne kunstsneeuwinstallaties en een aanwezige gletsjer scoort de Tiroler Zugspitz Arena ook goed op sneeuwzekerheid. Skipas: 6 dagen € 227,-.

    Top 10 bestemmingen voor beginners >

    Gevorderden: Saalbach-Hinterglemm-Fieberbrunn

    Skigebieden voor gevorderden zijn veelzijdig en beschikken over een afwisselend pisteaanbod van ruime omvang. Ook na het skiën moet er wat te beleven zijn om de wintersportdag gezellig af te sluiten. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is zo’n skigebied. Je kunt urenlange tochten maken en daarna de gezellige après-ski in duiken. Skipas: 6 dagen € 245,-.

    Top 10 skigebieden voor gevorderden >

    Experts: Engadin-St. Moritz

    Experts draaien hun hand niet om voor steile, uitdagende afdalingen. Ook komen experts graag buiten de piste en vertonen ze zo nu en dan hun kunsten in het funpark. Een skigebied waar dit allemaal mogelijk is, is Engadin St. Moritz. Meer dan 300 km aan piste, waarvan het merendeel behoorlijk lastig, liggen hier te wachten. Highlight is de 10 kilometer lange afdaling van de gletsjer, verzuurde bovenbenen gegarandeerd! Skipas: 6 dagen € 357,-.

    Top 10 skigebieden voor experts >

    Families: Serfaus-Fiss-Ladis

    Familieskigebieden doen er alles aan om het kinderen naar hun zin te maken. Kinderlanden, kinderrestaurants, speciale pistes, mascottes, veilige skiliften, kindvriendelijk accommodaties en opvang zijn hier voorbeelden van. Serfaus-Fiss-Ladis is al meerdere malen bekroond tot meest familievriendelijke skigebied van de Alpen. Skipas: 6 dagen € 228,50.

    Top 10 familievriendelijke bestemmingen >

    Sneeuwzekerheid: Damüls-Mellau-Faschina

    Voor aanvang van je wintersport wil je je geen zorgen maken over de hoeveelheid sneeuw. Waar dat zeker niet hoeft is Damüls – Mellau – Faschina Schneereich in Vorarlberg. Hier valt iedere winter meer dan 9 meter sneeuw en liggen de pistes er altijd perfect bij. Door de natuurlijke ligging van dit skigebied valt hier bovengemiddeld veel sneeuw. Skipas: 6 dagen € 216,-.

    Top 10 sneeuwzekere skigebieden >

    Après-ski: Silvretta Arena Ischgl-Samnaun

    In de skigebieden met de beste après-ski wordt iedere avond gefeest alsof het de laatste zal zijn. Niet alleen het aantal bars is belangrijk, er moeten ook events en festivals georganiseerd worden. Een bestemming dat perfect in dit plaatje past is Ischgl. Het ‘Ibiza van de Alpen’ beschikt over een groot aantal bars en de ‘Top of the Mountain’ concerten zijn wereldberoemd. Skipas: 6 dagen € 233,-.

    Top 10 après-ski bestemmingen >

    Langlaufen: Olympiaregion Seefeld

    In de Region Seefeld liggen 300 kilometer aan loipe te wachten. Er zijn loipes voor ieder niveau en ze lopen door een ongerept natuurlandschap. Een avondloipe en een special Nordisch-centrum maken het langlaufaanbod van de Olympiaregion compleet. Skipas: 6 dagen € 218,50.

    Top 10 langlauf bestemmingen >

    Sfeer: Val Gardena & Seiser Alm

    Er zijn weinig skigebieden die in een mooier berglandschap liggen dan Val Gardena & Seiser Alm. Je hebt een prachtig uitzicht op de Dolomieten en er is een groot aanbod van berghutten met lokale gerechten. Hier blijven wintersporters gerust een uurtje langer op het terras zitten tijdens de lunch. De dorpjes in het skigebied zijn authentiek en hebben aan sfeer geen gebrek. Skipas: 6 dagen € 256,-.

    Freeriden/off-piste: Espace Killy

    Off-piste skigebieden zijn ideaal voor skiërs die graag tot hun enkels in de sneeuw willen staan. Naast veel sneeuw moeten er ook skiroutes en backcountry mogelijkheden zijn. In Tignes in skigebied Tignes-Val d'Isère kan praktisch overal geskied worden. Met name de Grande Motte Gletsjer staat bekend om zijn prachtige off-piste afdalingen. Skipas: 6 dagen € 260,-.

    Top 10 freeride / off-piste skigebieden >

    Snowboard/Freestyle: Flims-Laax-Falera

    Flims, Laax & Falera is dé freestylebestemming van Europa. Freestylers komen van heinde en verre om hier hun kunsten te vertonen. Dat kan onder meer in de grootste halfpipe van Europa en de unieke indoor freestyle academy. Ook worden hier regelmatig (internationale) freestyle events georganiseerd. Skipas: 6 dagen € 331,-.

    Top 10 Snowboard / freestyle skigebieden >

    Meer informatie en praktische tips

    Weet je welk skigebied het beste bij jou past? Plan hier je volgende wintersport >

    Thijs Winter

    Over Thijs

    Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.