Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: onstuimige dagen in de Alpen

6478 - Videoweerbericht: onstuimige dagen in de Alpen (1)

Vandaag het laatste videoweerbericht van dit wintersportseizoen. De komende dagen is het behoorlijk wisselvallig in de Alpen. Vanuit het westen naderen regengebieden via Frankrijk om vervolgens over het Alpengebied te trekken. Het gaat af en toe behoorlijk sneeuwen, maar dan praten we wel over de hoogste toppen. Hierdoor is het de komende dagen niet al te best weer. Kijken we naar de meivakantie, dan zien we dat het wat vaker droog wordt en dat de temperaturen omhoog gaan. Pas op een hoogte van 3000 meter komt het kwik rond het vriespunt te liggen.

Wisselvallige omstandigheden

In de Alpen dient de zomer zich voorlopig nog niet aan. Er trekt een neerslaggebied van west naar oost en boven de 2500 meter valt er sneeuw. Ook morgen en zaterdag is het nog altijd zeer wisselvallig met de nodige neerslag. Het zuiden van de Franse Alpen vormt hier vandaag een uitzondering op. Hier laat de zon zich nog veelvuldig zien, maar dit is natuurlijk wel in combinatie met hoge temperaturen. Hoe noordelijker we de Alpen in trekken, hoe slechter het weer wordt. Regen en onweersbuien, in het laagland is het zo'n 10 tot 15 graden. Italië, Oostenrijk en het zuiden van Duitsland hebben hetzelfde weerbeeld.



Benieuwd naar de sneeuw? Blijf op de hoogte van de
123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.