Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: bewolking en neerslag

6392 - Videoweerbericht: bewolking en neerslag (1)

Voor iedereen die op wintersport gaat de komende dagen hebben we niet al te best nieuws. Er ligt een lagedrukgebied ten westen van Italië die bewolking en neerslag richting de Alpen stuwt. Dit gaat ook nog eens samen met zachte lucht waardoor de sneeuwgrens geregeld boven de 2000 meter ligt. Ook het regengebied wat momenteel boven Nederland ligt, trekt langzaam richting de Alpen. Helaas zullen de condities op de pistes dus niet al te best zijn de komende dagen. Gelukkig gaat de temperatuur vrijdag wel weer wat dalen, waardoor er ook op de lagere flanken weer sneeuw gaat vallen.

Hoge temperaturen

Vandaag in de Franse Alpen bewolking en periodes met regen en sneeuw. En nogmaals, de sneeuw valt met name boven de 2000 meter. Dit kan zo'n 5 tot 15 centimeter opleveren. De Zwitserse skigebieden hebben hetzelfde weerbeeld. Met name aan de zuidzijde zal het zicht zeer slecht zijn op de pistes. In Duitsland en Oostenrijk schijnt wat vaker de zon, en zal later vandaag wat lichte neerslag vallen. De temperaturen zijn vrij hoog waardoor het beter is om de hoogste pistes op te zoeken. Pas vrijdag trekt het neerslaggebied langzaam weg en komt er weer meer ruimte voor de zon.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.