Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: vandaag (nog) fantastisch weer!

6386 - Alpenweer: vandaag (nog) fantastisch weer! (1)

De komende dagen gaat er neerslag vallen in de Alpen. Maar het is niet eerlijk verdeeld. Aan de noordflank blijft het vrijwel droog, vooral in de Italiaanse Alpen valt er flink wat. De sneeuw valt overigens niet tot helemaal in het dal; uiteindelijk ligt de sneeuwgrens rond de 1000m. Vandaag schijnt de zon volop in de Alpen. De meeste skigebieden hebben echt fantastisch weer. Op 1500m is het enkele graden boven nul en het doet voorjaarsachtig aan. De dalen aan de noordkant van de Alpen laten soms nog wat laaghangende bewolking zien, maar die lost geleidelijk ook op.

Toenemende bewolking

Morgen neemt in het westelijk deel van de Alpen de bewolking toe. Mogelijk valt er een buitje in Frankrijk, Zwitserland of anders in Italië. In Oostenrijk en Beieren is het vrijwel droog en de zon schijnt ook nog wel. De neerslaghoeveelheden, met een sneeuwgrens rond de 1500m, stellen overigens nog heel weinig voor.

Sneeuw aan zuidzijde

Rond het midden van de week zien we de kansen op sneeuw wel flink stijgen. Er trekt een lagedrukgebied over Italië en dat levert vooral in de Italiaanse Alpen woensdag sneeuwval op en in de Dolomieten op donderdag. Het zuiden van Zwitserland en Oostenrijk krijgen een klein beetje van deze neerslag mee, maar aan de noordflank van de Alpen blijft het voornamelijk droog. Ook in Frankrijk vallen de hoeveelheden sneeuw erg mee. Over het algemeen ligt de sneeuwgrens rond de 1000m.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

14-daagse weersverwachting Wolkenstein (Val Gardena)

Prachtige zonsopkomst in Warth - Schröcken

Deze piste in Villars ligt er nog heerlijk bij

De skilessen zijn in volle gang in Val d'Isère

In Val Thorens is de winter nog lang niet afgelopen

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.