Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: weekend met sneeuw en zon

6381 - Alpenweer: weekend met sneeuw en zon (1)

Vrijdag is het bijna overal droog en schijnt de zon met perioden. Het is wel aan de zachte kant. Op zaterdag arriveert een koufront vanuit het noordwesten, wat enige tijd voor sneeuw gaat zorgen. Zondag wordt het geleidelijk weer droog en komt de zon erbij. Ook maandag staat er zon op het programma. De temperaturen lopen daarbij opnieuw flink op. Vandaag ziet het weerbeeld er best aardig uit. Op veel plaatsen schijnt de zon flink, in het westelijke Alpengebied zijn meer wolken. Vooral in de Franse Alpen kan mogelijk wat lichte sneeuw vallen, maar veel stellen de hoeveelheden niet voor. De temperaturen zijn nog vaak aan de hoge kant, de vorstgrens ligt vanmiddag rond 2000 meter met ruim 10 graden in de dalen.

Zaterdag tot 30 cm sneeuw

Vanavond en komende nacht gaat de bewolking geleidelijk toenemen vanuit het noordwesten. Morgen overdag volgt vervolgens een gebied met neerslag. Vooral aan de westkant en zuidkant van de Alpen komt het tot sneeuwval. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond 1500 meter, geleidelijk dalend naar 1000 tot 800 meter. Aan de zuidkant van de hoofdkam ligt de grens iets hoger. In Oostenrijk is het vaker droog en kan de zon soms schijnen.

Zondag en maandag betere omstandigheden

Op zondag wordt het geleidelijk weer droger, door de toenemende invloed van hogedruk. Vooral in de ochtend is nog wel wat lichte sneeuw mogelijk. Vanuit het westen gaat de zon steeds vaker doorbreken en wordt het heel aardig weer. De temperatuur haalt opnieuw de dubbele cijfers, ruim 10 graden, in veel dalen. Maandag is het ook behoorlijk zonnig en blijft het overwegend droog. Rond 1500 meter wordt het 5 graden en voor de hogere pistes schommelt de vorstgrens rond 2200 meter.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

In Melchsee (CH) is het nog volop winter

124 - Winter - Ben

Over Ben

Ben heeft meer met het weer dan met wintersport. Je zult hem dan ook niet aantreffen op de ski’s, maar van wandelen en foto’s maken in de sneeuw geniet hij des te meer. Voor Snowplaza verzorgt Ben regelmatig het Alpenweer.