Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: intrede van de lente

6373 - Videoweerbericht: intrede van de lente (1)

Rustig weer de komende dagen in de Alpen. Alleen in het noordwesten van Italië soms wat meer bewolking, daar kan af en toe nog wat neerslag vallen. Ook morgen en vrijdag hetzelfde weerbeeld, schitterend wintersportweer. Consequentie is wel dat de temperaturen ruim boven het vriespunt liggen op 1500 meter. Het devies is om vroeg de piste op te gaan, want de sneeuw zal al snel papperig worden. Van winter is momenteel weinig sprake in de Alpen, het is volop lente! In sommige dalen in Oostenrijk kan het kwik zelfs stijgen tot 17 graden! Voor echt goede sneeuw moet je boven de 2500 meter zijn.

Vergeet de zonnebrand niet!

Het weerbeeld van donderdag is een kopie van vandaag. Opnieuw hoge temperaturen en volop zonneschijn. De zonnebrand is de komende dagen onmisbaar op de pistes. Het weer gaat in ieder geval niet voor problemen zorgen wanneer dit weekend van of naar de Alpen reist. Was de sneeuwdump van afgelopen weekend de laatste stuiptrekking van de winter? Houd Snowplaza maandag, woensdag en vrijdag in de gaten voor het actuele Alpenweer.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.