Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: paasweekend vol sneeuw

Tijdens het Paasweekend gaan er altijd nog de nodige Nederlanders naar de sneeuw. Over de sneeuw hoeven we ons geen zorgen te maken, die is er in overvloed. Het is echter de vraag of de pistes überhaupt begaanbaar zijn. Er staat veel wind waardoor de omstandigheden verre van ideaal zullen zijn. Mocht je naar het zuiden van de Franse Alpen of Italië gaan dan heb je geluk, hier valt het qua weer erg mee. In Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland is het echter niet al te best. Hier heb je te maken met slecht zicht, perioden met sneeuw en een fikse wind.

70 cm sneeuw aan de noordflank

Vandaag sneeuwval, vooral in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Later vandaag trekt dit weg maar morgen dient de volgende depressie zich alweer aan. Vrijdag is het even wat rustiger, maar vrijdag later op de dag is het de beurt aan de volgende storing. Uiteindelijk levert dit, aan de noordflank, tussen vandaag en zondag zo'n 40 tot 70 centimeter verse sneeuw op. Aan de zuidzijde is dit zo'n 5 tot 15 centimeter. Vandaag heeft Frankrijk het mooiste weer in de Alpen. Hoe noordelijker je komt, des te hardnekkiger wordt de bewolking. Er kunnen overal periodes met sneeuw voorkomen waarbij de sneeuwgrens geleidelijk daalt tot onder de 1000 meter.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.