Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: tot 80 cm sneeuw in de Zuidalpen

Viel de sneeuw de afgelopen weken vooral aan de noordzijde van de Alpen, nu krijgt het zuiden een flinke hoeveelheid verse sneeuw. Vandaag vallen er tientallen centimeters in met name Frankrijk en Italië. Hoeveelheden kunnen oplopen tot wel 80 cm in Aosta. Ook de Dolomieten kunnen 20 tot 40 cm verse sneeuw krijgen. In de loop van vrijdag wordt het droger, waarna een zonnige zaterdag volgt in het hele Alpengebied.

Zonnige zaterdag, daarna weer sneeuwkansen

Zaterdag belooft een heerlijke wintersportdag te worden. In het hele Alpengebied zal de zon volop schijnen en zijn de temperaturen laag. Misschien je vertrek nog maar even uitstellen tot zaterdag eind van de dag? Of zorgen dat je zaterdagmiddag vroeg op je bestemming bent als je volgende week op wintersport gaat? Op zondag volgt er dan weer wat sneeuw in met name Oostenrijk en Duitsland. Vanaf maandag volgen dan weer een paar prima dagen. Later in de week is er weer kans op sneeuw.

Wil je weten hoeveel sneeuw er in jouw favoriete dorp valt? Meld je dan nu aan voor de Snowalert >>

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.