Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: weersomslag met sneeuw en veel wind!

6161 - Videoweer: weersomslag met sneeuw en veel wind! (1)

Er gaat het nodige veranderen in de Alpen de komende dagen. Momenteel is het nog droog en zonnig maar dit zal niet al te lang meer duren. Er ligt een groot neerslaggebied boven het noordwesten van Europa en dit trekt langzaam richting het Alpengebied. Met name de noordzijde krijgt hiermee te maken, aan de zuidflank valt weinig tot niets. Vandaag ligt de sneeuwgrens nog niet overal tot in de dalen waardoor enkele gebieden ook te maken krijgen met regen. Morgenochtend is het even droog maar de volgende storing dient zich al snel aan. Dit alles gaat samen met een stevige wind waardoor liften gesloten kunnen blijven.

Geen sneeuw voor de zuidflank

Van skiën zal in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland morgen weinig sprake zijn. Er gaat een forse wind waaien die hoog in de bergen af en toe orkaankracht kan bereiken. Aan de zuidzijde van de Alpen krijgen ze hier niet al te veel van mee. In de Franse Alpen valt bijvoorbeeld amper neerslag en kan er prima geskied worden. Later op de dag daalt de sneeuwgrens naar 1000 meter en kan er lokaal 15 tot 30 centimeter sneeuw zijn gevallen. De meeste verse sneeuw wordt verwacht in het noorden van Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.