Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: aanhoudende sneeuwval

6121 - Videoweerbericht: aanhoudende sneeuwval (1)

Gister hadden we te maken met bewolking en opklaringen aan de noordflank van de Alpen. Vandaag gaat het weer flink veranderen door een naderende storing. Morgen, maar ook vandaag, gaat het met name in Oostenrijk enkele centimeters sneeuwen. In Frankrijk valt niets van dit alles te merken, daar is het vandaag een zonnige dag. Naar het noorden neemt de bewolking langzaam toe en in Zwitserland kan hierdoor een enkel sneeuwbuitje vallen. De sneeuwgrens ligt nog niet helemaal tot in de dalen, maar tussen de 500 en 1000 meter. Hoe verder we naar het oosten trekken, hoe groter de kans op verse sneeuw.

Zaterdag 25 centimeter sneeuw

Vrijdag zien we flink wat sneeuwbuien in Oostenrijk. De sneeuwgrens komt eindelijk in de dalen te liggen waardoor ook de dorpen gehuld zullen gaan onder een vers laagje sneeuw. Zaterdag krijgt het hele Alpengebied te maken met sneeuwval en dan lopen de hoeveelheden ook snel op. Dan zijn eerst Frankrijk en Zwitserland aan de beurt en later verplaatst deze depressie zich ook naar Oostenrijk en de Dolomieten. De hoeveelheden kunnen op zaterdag zomaar rond de 25 centimeter komen te liggen.

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.