Skip to navigation Skip to main content

Electric Mountain Festival Sölden 2015

Bij het Electric Mountain Festival in Sölden is feest en gezelligheid gegarandeerd. Het festival vindt al voor de vierde keer plaats en is keer op keer een succes geweest. Gedurende de hele winter treden er tijdens het Electric Mountain Festival internationale top dj’s op in het Ötztal. Headliners tijdens het seizoen 2014/2015 zijn Robin Schulz en Faul & Wad Ad. De funzone op de Giggijoch (2284 meter) is de plek waar het festival plaatsvindt. In dit weblog vind je alles wat je moet weten wanneer jij in Sölden wilt genieten van de coolste beats. Meer informatie over een wintersport in Sölden >>

Alles over het Electric Mountain Festival

Het Electric Mountain Festival behoort tot de meest aansprekende festivals in de Alpen. Ieder jaar zijn er weer grote sterren uit de internationale dancescene vertegenwoordigd. David Guetta, DJ Antoine, Hardwell, Chucky, ze hebben hier allemaal al op het podium gestaan. Komend seizoen vindt tussen 22 november 2014 en 11 april 2015 de vierde editie van het festival plaats. Nog niet alle namen zijn bevestigd maar Bingo Players, Robin Schulz en Faul & Wad Ad zijn in ieder geval van de partij. Eén keer per maand wordt de Giggijoch omgetoverd tot het dansepicentrum van het Alpengebied. Compleet met licht- en lasershow genieten 10.000 liefhebbers van deze bijzondere events.

Programma: Bingo Players, Robin Schulz & meer…

Het Electric Mountain Festival is het eerste grote festival van dit skiseizoen. Op 22 november barst het feest vanaf een uur of 2 los in de funzone. Na de diverse optredens verplaatst het geheel zich naar het centrum van Sölden waar het festival naadloos overgaat in de après-ski.

  • 22 november 2014 vanaf 14 uur: Bingo Players
  • 29 december 2014 vanaf 14 uur: Robin Schulz
  • 16 januari 2015 vanaf 14 uur: Faul & Wad Ad
  • 13 februari 2015 vanaf 14 uur: Monkey Safari
  • 13 maart 2015 vanaf 14 uur: Format B
  • 10 & 11 april 2015 vanaf 14 uur: seizoensfinale, namen nog niet bekend

Wie er bij de grote seizoensfinale van het Electric Mountain Festival achter de draaitafels staan is momenteel nog niet bekend. Vast staat dat de organisatie er alles aandoet om net als afgelopen jaren grote namen naar de ´Hotspot van de Alpen´ te halen.

Wintersport Sölden inclusief skipas € 216,- >>

Electric Mountain Festival: tickets en prijzen

Het festivalgedeelte bevindt zich vlakbij restaurant Giggijoch en is bereikbaar via de Giggijochbahn. De lift vertrekt vanuit het centrum van Sölden en skibussen rijden hier af en aan. De toegang voor het festival is inbegrepen bij een 1-daagse skipas. Wil je op 29 december alleen het optreden van Robin Schulz meemaken dan bedragen de kosten hiervoor € 29,-. Tickets zijn verkrijgbaar bij de Giggijochbahn, Gaislachbahn, het VVV en via internet.

Skigebied Sölden: alle informatie

Het skigebied van Sölden heeft veel meer te bieden dan alleen après-ski en vette events. Door de aanwezigheid van twee gletsjers behoort deze bestemming tot de meest sneeuwzekere van de Alpen. Drie ‘drieduizenders’, meer dan 150 kilometer piste, AREA 47 Snowpark, freeride mogelijkheden, het is slechts een kleine greep uit wat het skigebied van Sölden heeft te bieden. Ook vindt hier jaarlijks de opening van de wereldbeker skiën plaats.

Wintersport Sölden inclusief skipas € 216,- >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.