20 november 2014 door Marlous in 'Aankondigingen', Algemeen''

Bergans Freeride Opening

Van 28 november tot 3 december vindt de 21ste editie van de Bergans Freeride Opening plaats in Les Deux Alpes. Dit jaar zal de opening bestaan uit een speciale Freeride Edition! Compleet in het teken van off-pisteafdalingen en verse poeder. De organisatie bestaat volledig uit snowboarders en skiërs die al jarenlang meedraaien. Ervaar hun passie en geniet van het feit dat je kunt leren van de echte pro’s. Er is geen betere manier om het seizoen te starten!

Poedersneeuw & freeriden

Afgelopen jaren is er tijdens dit evenement heel veel prachtige, diepe poedersneeuw gevallen waardoor geplande onderdelen niet door konden gaan. Er lag gewoon teveel poeder... Baalde iemand ervan? Nee! Want iedereen was gewoon lekker aan het knallen. De organisatie kiest er dan ook voor om er dit jaar een freeride-opening van te maken. Gewoon zoveel mogelijk snowboarden en skiën met elkaar, op én buiten de beste pistes, met freeriders die ook de deelnemers iets kunnen leren. Alles in het teken van (gecontroleerd) grenzen verleggen en genieten met elkaar van bergen en sneeuw.

De Bergans Freeride Opening in het kort

Wat is er dit jaar allemaal te verwachten tijdens de Bergans Freeride Opening?
- Gratis clinics voor de deelnemers gegeven door de beste freeriders uit Nederland en België
- Aandacht voor ‘respect & safety’ tijdens Avalanche Awareness clinics
- Freeridetest van materiaal 2014/2015
- Gezelligheid en après-ski
- Dagelijkse vertoning van freeridefilms

Sneeuw

Les Deux Alpes (1650m – 3600m)

De hoogste pistes op de 100% sneeuwzekere gletsjer zijn ideaal voor beginners en gevorderden die hun techniek willen verbeteren of kilometers willen maken. Als de condities het toelaten is er sneeuw tot aan het dorp (1650m).

Bergans of Norway

Hoofdsponsor van de opening is Bergans of Norway, hét outdoormerk uit Noorwegen, opgericht in 1908 door Ole F. Bergan. Bergans ontwikkelt technische en modieuze kleding geschikt voor alle outdooractiviteiten. Naast kwalitatief goede producten staat social responsibility hoog in het vaandel bij Bergans of Norway. Er wordt steeds meer organisch katoen gebruikt en Bergans was een van de eerste leden van de European Outdoor Conservation Association.

Bergans Powder King or Queen

Uit alle actiefoto’s van de deelnemers worden aan het einde van de week de mooiste drie geselecteerd en beloond met een mooie prijs in samenwerking met Bergans of Norway en onze andere partners. De winnaar mag zichzelf Powder King of Queen noemen.

Freeride

Test

Tijdens de Bergans Freeride Opening kunnen deelnemers freeride/off-pisteski’s en –snowboards testen van topmerken. Vertegenwoordiging van de merken en MK Skiservice helpt en adviseert hierbij.

Verblijf

Het verblijf kan geheel naar wens worden samengesteld. Zo kunnen basic appartementen gereserveerd worden vlakbij de gondel of kamers in Hotel Le Sherpa op basis van een halfpension. Ook 4-sterren appartementen, luxe hotels en grote appartementen voor 8-24 personen behoren tot de mogelijkheden. Deelnemers kunnen alleen boeken met vrienden voor 4 tot 8 nachten.

Vanaf €299,- al naar de opening? Meer informatie >>

Off-piste skiën

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Inmiddels werkt ze naast haar studie als skilerares in Ski Juwel.