Skip to navigation Skip to main content

Aletsch Arena: families hoeven niet verder te zoeken

5943 - Aletsch Arena: families hoeven niet verder te zoeken (1)

De Aletsch Arena, met de dorpen Riederalp, Bettmeralp en Fiesch-Eggishorn, beschikt samen met 27 andere Zwitserse vakantiedorpen over het keurmerk 'families welkom'. Het doel van deze bestemming is om de wensen (en behoeften) van kinderen, en hun ouders, waar te maken. Dat ze hier in de Aletsch Arena daar alles aan doen merk je direct. Geen marketingtruc, maar oprechte belangstelling en aandacht voor gezinnen en kids. Wanneer je over het keurmerk van het Zwitserse toerismebureau wilt beschikken moet je aan strenge eisen voldoen en de Aletsch Arena maakt dat op alle vlakken waar.

Voor de eerste keer op de ski’s

Zijn de kinderen eindelijk oud genoeg om te leren skiën? In de Aletsch Arena zijn goede voorzieningen voor kinderen die hun eerste meters op de ski’s gaan maken. Vanaf 2,5 jaar kunnen ze bij de Bobo’s Kinderclub spelenderwijs kennismaken met skiën. Wanneer ze wat ouder zijn en echt aan de slag kunnen gaan met bochtjes maken, biedt Bobo’s Kinderland uitkomst. Dit afgesloten kinderparadijs beschikt over een lopende band en oefenweide. Ook het kinder- en familiepark bij de Blätz skilift in het Fieschertal is ideaal voor de jonge wintersportertjes.

Plezier op de schaatsen en slee

Wanneer de kinderen al wat ouder zijn is het beslist een aanrader om te gaan rodelen. Plezier voor jong en oud gegarandeerd! In de Aletsch Arena, bij de Laxeralp, ligt een rodelbaan van maar liefst 13 kilometer. Sleetjes kun je op verschillende plekken huren en eenmaal beneden kun je met de bus terugkeren naar Fiesch. De natuurijsbaan van de regio ligt in de buurt van sportcentrum Bachtla, waar je ook schaatsen kunt huren, en is dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur.

Leerzame themawandeling

Dat wandelen helemaal niet saai hoeft te zijn bewijzen ze in de Aletsch Arena. Er is een speciaal belevenispad waar kinderen op interactieve wijze meer leren over de regio, natuur en cultuur. De teksten op de panelen zijn afgedrukt in 4 talen en met de mobiele telefoon kan je bepaalde geluidsfragmenten afluisteren. Door het spelelement hoef je niet bang te zijn dat de kinderen snel hun aandacht verliezen.

Wonderschone vakantiebestemming

Wees niet bang, echt niet alleen de kinderen zullen hier een heerlijke wintersport beleven. Te midden van de grootste gletsjer van Zwitserland (UNESCO-Werelderfgoed) geniet je van een onbezorgde tijd. Er liggen meer dan 100 kilometer aan pistes op je te wachten en over de sneeuwzekerheid hoef je je geen zorgen te maken. De pistes reiken hier tot boven de 2800 meter. Wil je zelf een dag wat langer skiën dan wordt er op verschillende plekken kinderopvang aangeboden. Alles voor een zorgeloze wintersport met het hele gezin is aanwezig.

Meer informatie over de Aletsch Arena >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.