Skip to navigation Skip to main content

Grächen, een skiparadijs voor kinderen

5919 - Grächen, een skiparadijs voor kinderen (1)

Grächen, gelegen in het Zwitserse Wallis, is met het weergaloze landschap en de schitterende omgeving een paradijs voor vakantiegangers. Maar Grächen is helemaal een fantastisch skigebied wanneer het op familievriendelijkheid aankomt. In het skigebied zijn er tal van activiteiten die ervoor zorgen dat je als gezin een onvergetelijke vakantie beleeft! Wil je met een gerust hart met kinderen op wintersport, dan is Grächen de ideale bestemming. Want met alle mogelijkheden die het skigebied biedt, zullen zelfs de allerkleinsten niets minder dan vertier beleven in Grächen.

Spelenderwijs leren skiën

Om de allereerste stappen in het skiën te maken, zit je in Grächen helemaal goed. Want hier kun je lessen nemen bij de Zwitserse Ski- en Snowboardschool Grächen. Wat voor de kinderen erg fijn is, is dat er ook skiles in het Nederlands wordt gegeven. Naast het leren skiën, wordt er na de lessen ook veel plezier gemaakt met het animatieteam. Er worden theeparty’s met mascotte Snowli georganiseerd en elke vrijdag is er een skiwedstrijdje waarbij alle kinderen een medaille krijgen.

Fun in het SiSu Familiepark

Kinderen leren op een succesvolle en plezierige manier skiën in het SiSu Familiepark. Het park is voorzien van twee kinderliftjes en een oefenweide. In het park staat een iglo waar kinderen een avontuur beleven met Eskimo's en een sneeuwvogel. Naast skiën kunnen kinderen ook snowtuben op een speciale baan. Het SiSu Familiepark zit vol met leuke elementen en geven kinderen een optimaal gevoel van vreugde en plezier!

Een sprookje met SiSu

In het familiepark kom je ongetwijfeld de mascotte SiSu tegen. SiSu is een sneeuwvogel en loopt rond in het park, doet spelletjes met de kinderen en zorgt ervoor dat alle kindjes plezier hebben. In het park lezen kinderen verhalen over de sneeuwvogel SiSu en komen ze terecht in een sprookjeswereld. Een plezierige manier om de eerste stappen in de sneeuw te zetten!

Plezier tijdens het lunchen

Tijdens de lunch kunnen kinderen terecht in restaurant Mäc SiSu. Het is gelegen in de kelder van Bergrestaurant Hannigalp en is speciaal ingericht voor kinderen. Kindjes eten hier speciale kindergerechten en spelen tegelijkertijd met elkaar en met SiSu. Ook is het mogelijk om je kind aan te melden voor het pizzabakken dat elke woensdag plaatsvindt. Kinderen gaan hierbij gezamenlijk een pizza maken en daarna heerlijk opeten.

Vermaak voor kleintjes

Als jouw kindje nog te klein is om te skiën, dan is er de SiSu Spiel- und Schlafnest. Wanneer je over een skipas beschikt, kun je gratis van deze kinderopvang gebruik maken. De opvang bevindt zich naast kinderrestaurant Mäc SiSu. Samen met elkaar en onder professionele begeleiding doen de kinderen spelletjes en leuke activiteiten.

Waar genieten jouw kinderen van tijdens de wintersport?

Meer informatie over familieparadijs Grächen >>

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.