Skip to navigation Skip to main content

Jungfrau regio: kindvriendelijk ten top

5904 - Jungfrau regio: kindvriendelijk ten top (1)

In Lauterbrunnen, Wengen, Grindelwald of in Mürren; overal in de Jungfrau regio voelen families zich thuis. In deze prachtige omgeving kunnen kinderen in alle rust leren skiën. Zit de skiles erop of wordt er een dagje niet geskied, dan valt er in deze omgeving ook genoeg te beleven. Een uitstapje naar ‘de Top of Europe’ vormt vanzelfsprekend het hoogtepunt. Bovendien profiteren gezinnen in deze regio van het nodige voordeel. Een heerlijke wintersport met kinderen, van alle leeftijden, is in de Jungfrau regio gegarandeerd.

Snowli Kinderclub Bodmi

Ieder dorp in de Jungfrau regio biedt goede voorzieningen voor kinderen. Grindelwald steekt hier bovenuit door de aanwezigheid van de Snowli Kinderclub Bodmi. Dit uitgebreide kinderland ligt vrijwel in het centrum van het dorp en biedt kinderen een ideale omgeving om het skiën te leren. Met onder meer een babyweide, oefenliften en lopende banden is alles aanwezig voor de eerste meters op de ski’s. Mocht je zelf op pad willen voor een lange dag op de piste, dan kunnen de kinderen hier ook overblijven en samen middageten.

Gratis skipas op zaterdag

Wie op zaterdag al met de kinderen op de ski’s wilt staan heeft geluk. Wanneer een volwassene een dag- of namiddagkaart koopt, mogen drie kinderen tussen de 6 en 15 jaar gratis skiën. Heb je online je skipas al aangeschaft, dan kun je bij een van de dalstations je aankoopbewijs laten zien om alsnog de drie passen voor de kids in ontvangst te nemen.

Jungfraujoch – Top of Europe

Een uitstapje dat je niet mag missen is de Jungfraujoch. Met het bergtreintje word je afgezet bij het hoogste station van Europa. Op een hoogte van 3454 meter geniet je van het prachtige uitzicht op de Aletschgletsjer en de omringende omgeving. Na bekomen te zijn van deze onvergetelijke ervaring kun je ook nog de chocoladehemel van Lindt Swiss Chocolate bezoeken. Niemand minder dan Roger Federer heeft afgelopen zomer deze experience geopend. Wandel door de wereld van chocolade en probeer al die lekkernijen maar eens te weerstaan!

Rodelen in de Jungfrauregio

Plezier gegarandeerd tijdens het rodelen in de Jungfrau regio. Er zijn tal van rodelbanen waarvan sommige ook in de avond zijn geopend. Grote blikvanger is de afdaling van (First)-Faulhorn-Grindelwald. Met een lengte van 15 kilometer is dit de langste rodelbaan van de wereld. Wanneer de kinderen al wat ouder zijn is dit een leuke ervaring om samen mee te maken.

Alles voor een zorgeloze wintersport met de familie is aanwezig in de Jungfrau regio. Ben jij wel eens met het gezin op skivakantie geweest in deze omgeving?

Meer informatie over de Jungfrau regio >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.