Skip to navigation Skip to main content

Wintersportplezier met kinderen in Saas-Fee

Het Zwitserse dorp Saas-Fee staat ook wel bekend als ‘de Parel van de Alpen’. En dat is natuurlijk niet voor niets. Dit charmante dorp ligt op een hoogte van 1800 meter aan de voet van de Dom. Saas-Fee is autovrij en dat zorgt voor een rustige en aangename sfeer. Er zijn in Saas-Fee veel leuke activiteiten te doen en in de winter heeft het dorp een prachtige uitstraling. Met veel zonuren en verse sneeuw is Saas-Fee een heerlijk skidorp. Maar bovenal is Saas-Fee een echte topbestemming voor families. Waarom? Dat lees je in dit weblog!

De eerste keren op ski’s

Saas-Fee is een prima bestemming om kinderen kennis te laten maken met skiën. Met een keuze uit diverse skischolen zit er voor ieder kind een geschikte school bij. Bij Eskimo’s Ski- en Snowboardschool kunnen de kleintjes in een prettige omgeving leren skiën. De kindjes krijgen veel individuele aandacht omdat ze in groepjes van maximaal 6 kinderen zitten. Ook bij de Zwitserse Ski- en Snowboardschool Saas-Fee zullen kindjes zich uitstekend vermaken. Zelfs de allerkleinsten kunnen terecht in groepjes speciaal voor kinderen van 3 en 4 jaar. Samen met mascotte Snowli ervaren de kids de eerste keren op de latjes.

Het kinderland van Saas-Fee

De kinderen leren spelenderwijs hoe je moet skiën in het kinderland van Saas-Fee. Het is de perfecte start voor kids om de eerste meters op de ski’s te maken. Het kinderland beschikt over lopende banden zodat ze gemakkelijk kunnen oefenen. Maar ook allerlei leuke elementen en obstakels zoals sprookjesfiguren en schommeltjes zijn er te vinden. Er is zelfs een raceparcours! De kindjes keren blij en met een grote glimlach terug uit het spannende kinderland van Saas-Fee.

Voor de allerkleinsten

Zijn de kinderen nog te klein om te skiën? Dan is er in Saas-Fee een kinderopvang aanwezig. Kinderen vanaf 6 maanden worden hier met zorg opgevangen. Elke dag worden er leuke activiteiten voor binnen en buiten georganiseerd. Van verveling is geen sprake, de kinderen beleven veel plezier met elkaar! Vanaf ’s ochtends vroeg kunnen de kindjes bij de kinderopvang terecht, en ’s middags lunchen ze gezellig met elkaar.

Activiteiten na het skiën

Naast het skiën en snowboarden worden er eindeloos veel andere activiteiten voor kinderen georganiseerd. Elke dinsdag na het skiën organiseren de skileraren van Snow Sports School Saas-Almagell plezierige activiteiten voor de kinderen bij Kids’s Jamboree. Op woensdag is er na het skiën een Kids Party. Daar gaan de kindjes lekker dansen en springen met Snowli. Ook kunnen de kinderen activiteiten doen als vingerverven en brood bakken.

Spannende wintersportactiviteiten

Wintersportplezier bestaat niet alleen uit skiën en snowboarden. Het is hier namelijk ook mogelijk om tal van andere wintersportactiviteiten te doen. In Saas-Fee kan de hele familie spannende afdalingen maken met de slee. En niet alleen overdag, maar zelfs in de avond kun je een buitengewone ervaring op de slee beleven! Toe aan iets anders? Neem dan de lift die je naar de speciale snowtubing-run brengt. Met het hele gezin ga je op een opblaasband de piste af. Plezier gegarandeerd!

Ben je op zoek naar een geschikte bestemming voor een wintersport met de familie? In Saas-Fee ben je aan het juiste adres!

Meer informatie over familievriendelijk Saas-Fee >>

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.