Skip to navigation Skip to main content

Bestemmingen voor een wintersport met de familie. Deel 1

Waar gaan jullie op wintersport met het gezin dit jaar? Het vinden van een geschikte bestemming kan best lastig zijn en is afhankelijk van jullie wensen. In deze blog bespreek ik Fieberbrunn, Grächen, Les Gets en Berwang. Elke bestemming is geschikt voor een wintersport met kinderen vanwege de vele mogelijkheden en voorzieningen op het gebied van skiles, activiteiten en vermaak. Benieuwd naar nog meer interessante dorpen voor de wintersport met de kids? Deze week komt er nog een blog online met 4 familievriendelijke bestemmingen!

Familievriendelijk Fieberbrunn

Fieberbrunn is het grootste dorp van het Pillerseetal en erg populair onder gezinnen. Het gelijknamige skigebied bestaat met name uit rode en blauwe pistes. De skiklassen zijn lekker klein waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Oudere kinderen kunnen tijdens de les makkelijk naar een van de andere skigebieden in de regio. Vlakbij het dalstation is het kinderland ‘Skiwies’n Lords’ te vinden. Skischool S4 snowsport Fieberbrunn organiseert lessen voor kinderen vanaf 3 jaar en biedt opvang voor kinderen vanaf 5 maanden in Tatzis Kid’s Club. Skischool Widmann Fieberbrunn biedt Bobo Kids Club met een Mini Club en kleuterschool, skilessen voor kinderen vanaf 4 jaar en verschillende opvangmogelijkheden. Voor de jonge snowboarders is Fieberbrunn een waar paradijs met fantastische off-piste mogelijkheden en funparks om de jumps en tricks te oefenen.
Al voor 429,- inclusief skipas een week in Fieberbrunn >>

Met het gezin naar pittoresk Grächen

Het kleine en authentieke bergdorp Grächen biedt een fantastisch skigebied voor kinderen. Het dorp kenmerkt zich door de vele chalets en goede voorzieningen. Het skigebied bestaat uit zo’n 40 kilometer aan pistes en 38 kilometer aan wandelwegen. SiSu Kids Park is een van de grootste kinderparken van Zwitserland met een iglobioscoop, snowtube baan, ski-draaimolen en verschillende beginnerspistes. SiSu, de mascotte, loopt her en der rond om de kinderen te vermaken. Op de Hanningalp is het kinderrestaurant Mäc SiSu te vinden met naast lekker eten ook leuke activiteiten. Elke donderdag kunnen kinderen meedoen aan de slalomrace. Grächen bezit het keurmerk “Gezinnen Welkom”.
Huur een chalet in Grächen vanaf 665,- per week >>

Les Gets: gezellige bestemming voor de kids

Les Gets heeft het keurmerk “Famille Plus Montagne” wat inhoudt dat het zeer geschikt is voor een wintersport met kinderen. Club Piou Piou is zondag tot en met vrijdag geopend voor kinderen van 3 tot 5 jaar. De skiles wordt afgewisseld met diverse spelletjes. Voor de allerkleinsten is er kinderopvang. Bovenaan de Chavannes Express is het kinderland ‘Grand-Cry Territoire’ te vinden, met een indianenthema met buffels en tipi’s. Beginnende skiërs en snowboarders kunnen naar hartenlust oefenen in het gebied The Mappy’s. Een aantal hotels, appartementen en chalets richten zich speciaal op families met kinderen. Dankzij het ruime aanbod aan skipistes zijn ook genoeg uitdagingen voor oudere kids.
8 dagen Les Gets inclusief skipas vanaf 239,- >>

Een van de beste skischolen in Tirol bevindt zich in Berwang

Berwang is het kleinste dorp van het lijstje en het hoogste dorp in het Tiroler Zugspitzgebied. Het skigebied is vooral geschikt voor beginnende skiërs en daarmee ook voor een wintersport met kinderen. De pistes gaan tot aan de deur. Skischule Berwang staat bekend als een van de beste van Tirol en heeft de afgelopen 4 jaar de Quality Award gewonnen van de Tyrolean Ski Instructors Association. In Bobo’s Kinder Club leren kinderen in kleine groepjes skiën, vaak onder begeleiding van Nederlandse skileraren én Bobo de pinguïn. Kinderen kunnen vanaf 3 jaar op skiles in Berwang. Voor de allerkleinsten is er kinderopvang.
Een week naar Berwang inclusief skipas? Al vanaf 395,- >>

Benieuwd naar nog meer bestemmingen? Morgen komt deel 2 online!

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.